Új üzemet vett a BAT Pécsett

Londonig mentünk, mire a BAT hivatalosan is megerősítette, több mint 10 ezer négyzetméteres ipari csarnokot vásároltak Pécsett. Az viszont egyelőre üzleti titok, hogy mire akarják használni a volt Elcoteq Finn utcai telepét. 

hirdetés

Tévedett a Dunántúli Napló, amikor a napokban azt írták, nem fejleszt a BAT Pécsett és a cég cáfolja az erről szóló értesüléseinket.

Mint arról lapunk beszámolt, a BAT 180 fős leépítésre készül országszerte, de ez nem érinti a pécsi gyárat – erősítette meg lapunknak a Pécsett 400 dohánygyári alkalmazottat foglalkoztató cég médiaigazgatója, Győri Krisztina a múlt héten.

Akkor azt is megkérdeztük, mi igaz azokból a piaci információkból, miszerint a cég fejlesztene Pécsett, igaz-e a hír, hogy ide helyeznék át a BAT hazai központját Budaörsről. Azt is megkérdeztük, igaz-e, hogy a vállalat az Elcoteq korábbi telephelyén, a Finn utcában kívánna terjeszkedni?

Még nem tudni, mit akar a BAT a falakon belül...
Egyelőre nem árulja el a cég, mi lesz a falakon belül.

Válaszokat akkor nem, cikkünk megjelenése után viszont kaptunk Tóth Attilától, a cég vállalati kapcsolatok és szabályozási ügyek osztályának vezetőjétől. Ő cáfolta, hogy áthelyeznék a központot, viszont a Finn utcai üzemcsarnok megvásárlásáról nem nyilatkozott.

Kénytelenek voltunk a dohánycég londoni központjáig menni, akik azonban nagyon kézségesek voltak. Végül a BAT hivatalosan is megerősítette, fejlesztenek Pécsett, és megvásárolták a 8-10 ezer négyzetméteres Finn utcai üzemcsarnokot.

– Valóban megvásároltuk az ingatlant a közelmúltban, ezt meg tudom erősíteni. A létesítménnyel kapcsolatos terveink azonban üzleti titkot képviselnek; azokról nem beszélhetek – mondta Tóth Attila. – Abban a pillanatban, amikor a projekt elér egy bizonyos stádiumba, a nyilvánosság elé állunk. Erre a jövő év elején, január vége, február eleje körül kerülhet sor – tette hozzá az osztályvezető.

Logisztikai központ jöhet Pécsre?

Gazdasági szereplők szerint a legvalószínűbb, hogy logisztikai célra akarja használni a telepet a BAT.

Síkfői Tamás, a pécsi iparkamara titkára is ezt valószínűsíti. Szerinte a belvárosban évtizedek óta működő gyár eleget termel, ráadásul folyamatosan fejlesztették is.

– Véletlenek nincsenek; nyilván egy több ezer négyzetméteres csarnok fenntartási költségeit nem fizeti majd feleslegesen a cég; azt biztosan használni fogja. A tendencia is inkább az volt Pécsen eddig, hogy a vállalatok igyekeztek megszabadulni nem használt hatalmas létesítményeiktől, a Sole-MiZo például lebontotta a Tüzér utcai tejgyár egységeit – tette hozzá Síkfői.

Síkfői úgy véli, a megváltozott kereskedelmi szabályok miatt – tizedannyi helyre, kevesebb dolgozóval szállít itthon dohányt a cég – a raktározási kapacitását erősítheti a vállalat.

 • clown

  felszámolás alatt könny hozzá jutni ö csak egyedül volt ajánlat tevő!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Vas károlyné

  Munkahelyet csakis munkát.

 • Grunwalder

  Ki olvas még egyáltalán Dunyhántúli Nyalót? Unalmasabb mint egy agrárlap, színvonala meg nincs! Tanácsi és tanyasi újság marad mindig, amíg meg nem szűnik végre.

 • Szekeres András

  Termelés lesz késő tavasszal indul.A Honsa folyamatosan vesz fel embereket.A vége 350 fő lesz.

 • MZ/X

  Névtelen szerintem túl sokat ne várj tőle mert csalódni fogsz.

 • Névtelen

  Sziasztok mikor lesz valami ebből a helyből mert jó lenne már egy új munkahely az embereknek mert sok a munkanélküli !

 • Pilatus

  Gyártás-termelés lesz! “Alternatív” dohánytermék fog készülni a finn utcában.

 • MZ/X

  A Jabil nem vett meg semmit az elcoteqtől. A Finn utcai gyára mellett vett egy épületet azt újította fel. A flextronics vett valamit a szilva utcaiból de nem tudok róla hogy ott az működne.

 • Abdul

  Ahmet testvér!
  Az Elcoteq másik telephelyét a Szilva utcában.

 • Ahmet Ali Agca

  És a Jabil mit vett meg anno?

 • N. Z.

  A Napló egy vicc. Hazudnak, demagógok és depresszió újságot csinálnak. Szerencsére hamarosan kihal az olvasótáboruk.