Új üzletek, kiadó csúcsingatlanok

Alig van már üres kiadó üzlethelyiség a belvárosban, újabb gasztronómiai helyek nyílhatnak. A Pécs Holding Zrt. nyilvános pályázatot hirdetett vendéglátóhely profilú belvárosi csúcsingatlanok bérlésére. Kilenc üzletbe már új bérlő költözött, most további négyre lehet pályázni.

hirdetés

Most négy olyan vendéglátóegységre alkalmas üzletet hirdetett meg a Pécs Holding, ahol a korábbi bérlőknek tetemes tartozás miatt kellett felhagyniuk tevékenységükkel. A Színház téri Enoteca Corso, a Király utcai Dóm és Massimo Pizzéria, valamint a Széchenyi téri Cortes ingatlanjára lehetett pályázni hétfőig.

A megszűnt vendéglátóegységek közül a gasztronómiában csak az Enoteca Corso tudott felmutatni komoly eredményt, az éttermet többször beválasztották a hazai TOP 10 éttermek közé. Hiába, folyamatosan pénzügyi gondokkal küzdött, nem tudta kitermelni a bérleti díjat. Úgy tudjuk összesen 10 milliós tartozást halmozott fel, a bérleti díjon felül közüzemi és közterület-használati díjat sem fizetett.

Enoteca Corso2

A Pécs Holding már 2013. június 30-án felmondta a szerződést az étteremmel, amely ennek ellenére két évig még működött. A régi tulajdonosok még optimisták, az étterem homlokzatán lévő feliratok azt sugallják, hogy hamarosan újra nyitnak.

Ők már biztosan nyitnak

Vegyes bolt, szendvicsező – Búza tér 8.

Ebben az ingatlanban az elmúlt években sok bérlő megfordult, mégsem tudták igényesen kiszolgálni az itt lakók, itt dolgozók és az erre járók igényeit. Most szépen helyrehozták, berendezték és bőséges választékkal várják a vásárlókat. A Búza tér ezen részén hiánypótló élelmiszer-kereskedés, ahol szendvicsek, hagyományos és fagyasztott pékáruk kaphatók.

Ékszerbolt – Kazinczy-Király utca sarok

Exkluzív ékszerbolt a Király utcában. Kicsit megtöri a vendéglátóegységek sokaságát.

Fragola Fagylaltozó és Kávézó Király u. 33.

A fővárosban már népszerű fagylaltozó-hálózat. Március végén nyitotta meg új üzletét a Király utca végén, remek design. A helyet korábban teszteltük.

Speciális alapanyagok sütéshez-főzéshez – Mátyás király u. 1.
Kifejezetten az ételallergiásoknak (például tej- gluténérzékenyeknek)  kifejlesztett alapanyagokat kapunk itt.

Divat és művészeti Galéria – Király u. 15.
Sokféle és összetett kézművesprogram és kiállítás színhelye lesz. Helyet kap itt rádió, rajzoktatás, kiállítás, kezdő művészek bemutatkozása, és számos kulturális esemény. Férfi-, női- és gyermekruhák pécsi dizájnnal.