Új vezetője lesz a pécsi közterület-felügyeletnek

Augusztus elsejével nyugdíjba vonul Tubák Zoltán, a pécsi közterület-felügyelet vezetője. A testületet két és fél éve irányító szakember utódjáról még nem született döntés.

hirdetés

Dr. Tubák Zoltán a közelmúltban közölte a városvezetéssel és a Polgármesteri Hivatallal, hogy idén augusztus elsejétől nyugállományba kíván vonulni. Mint a városházától megtudtuk, a bejelentést követően az önkormányzat megköszönte a szakember elmúlt években végzett munkáját, azzal elégedett volt, döntését elfogadta.

Mint az önkormányzat közölte, a nyugdíjba vonuló Tubák feladatait ideiglenesen, az új vezető kinevezéséig Märcz János, a pécsi közterület-felügyelet csoportvezetője veszi át.

Tubák-Zoltán3 - g
Tubák Zoltán két és fél évig irányította a pécsi közterület-felügyelőket

– Az önkormányzat a későbbiekben hoz döntést az új vezető személyéről, ezt követően immár ő határoz az esetleges szerkezeti átalakításokról, illetve a közterület felügyelet átalakításáról, a tevékenységekkel kapcsolatos új stratégiákról – tájékoztatta lapunkat a városháza.

A pécsi közterület-felügyelők első embere 2014. január elsejétől töltötte be a posztot. Az 54 éves Tubák határőrként végezte el a rendőrtiszti főiskolát, 1999-ben jogi diplomát szerzett a Pécsi Tudományegyetemen.

A nyugdíjas alezredes több mint húsz évig volt határőr. 2007-ben vonult szolgálati nyugdíjba, de azóta sem tétlenkedett: tagja a rendészeti szakbizottságnak, részt vesz a nyugdíjas határőrök közösségi életének megszervezésében, de dolgozik a Magyar Hadtudományi Társaság határőr szakosztályában és a Magyar Rendészeti Társaságban is.