Újabb amerikai játékost szerződtetett a PEAC kosárcsapata

Alig egy hét leforgása alatt már harmadik légiósa leigazolását jelentette be az NKA Univeristas PEAC NB I.-es női kosárlabdacsapata. A center Cierra Burick után ezúttal egy bedobóval, Sierra Calhounnal állapodtak meg.

Most már tényleg csak néhány simítás hiányzik ahhoz, hogy a PEAC késznek mondhassa jövő évi keretét. Azok után, hogy több korábbi játékosával is szerződést tudott hosszabbítani a klub, és a napokban már két új légiós érkezését is bejelentette, most megvan a harmadik új szerzemény is. A 26 éves amerikai Sierra Calhoun több poszton is bevethető kosaras, aki szerepelt korábban Olaszországban és Görögországban is, az előző szezont pedig a spanyol Casademond Zaragoza együttesében töltötte.

– Sierra szerződtetésével egy erős, jó fizikumú amerikai magas bedobóval bővülünk, aki támadásban és védekezésben is képes hozzátenni a játékhoz – nyilatkozta a klubhonlapon Hartunk Anita, az NKA Universitas PEAC klubigazgatója. – Rendkívül sokoldalú játékos, 1-től 4-ig szinte minden poszton bevethető, ponterős, és magassága ellenére rendkívül jó technikai repertoárja van. Az ő szerződtetése sok rotációs variációra ad majd lehetőséget a szakvezetésnek. Sierra már több európai bajnokságban letette névjegyét, győztes mentalitású játékos, szeretne bizonyítani Magyarországon is.

A Brooklynban született játékos 2019-ben kezdte meg európai karrierjét a görög PAS Giannina együtetsében. A debütálása jól sikerült, hiszen 16,6 pontos és 8,7 lepattanós átlagára felfigyelt az olasz Dinamo Sassari, így második profi szezonjában már Itáliában hozott hasonló számokat.

A 2021/22-es spanyol bajnokságban 13,3 pontot valamint 3,9 lepattanót átlagolt.

– Könnyű volt számomra meghozni a döntést, hogy Pécsre igazoljak, miután hallottam, hogy milyen gazdag hagyományokkal rendelkezik a klub és a város is a női kosárlabda terén – nyilatkozta Calhoun. – Nagyon izgatott vagyok, hogy egy ilyen elismert klubnál játszhatok, és hogy a legmagasabb szinten képviselhetem a klubot mind hazai, mind nemzetközi szinten. Ismerem Magyarországot, mert bátyám Omar Calhoun a tavalyi szezonban az MVM-OSE Lions-nál játszott, és nagyon jó élményekkel gazdagodott. Várom a közös munkát, nagy ambíciókkal érkezem majd Pécsre.

A PEAC kerete így már kezd teljessé válni. Calhoun mellett másik két új szerzemény (Cierra Burdick és Ivana Katanic) és öt, a tavalyi évben is Pécsett pattogtató játékos (Kiss Virág, Simon Zsófia, Wentzel Nóra, Szücs Réka, Ilina Selcova) helye biztos már a csapatban.