Újabb csoportok kerültek karanténba a pécsi óvodákban

A Városközponti Óvoda Kodály Zoltán utcai Tagóvodájában már negyedszer hosszabbította meg az Oktatási Hivatal a rendkívüli szünetet. 

hirdetés
Uránia Mozi

Az említett intézményben november 24-e óta tart a szünet, miután a dolgozók többségénél beigazolódott a koronavírus-fertőzés. Jelenleg az óvoda tíz munkatársa van karanténban, közülük nyolcan igazolt fertőzöttek – írja a pécsi Városháza lapunkhoz eljuttatott közleménye.

Az óvoda három csoportjában december 14-ig hosszabbították meg a rendkívüli szünetet, ügyeleti ellátást várhatóan csütörtöktől egy csoportban tud biztosítani az intézmény.

Ezen kívül három további intézmény érintett még az önkormányzati közlemény szerint:

  • A Városközponti Óvoda Budai Nagy Antal utcai Tagóvodájában egy munkatárs koronavírus-tesztje lett pozitív, a fertőzés miatt további három dolgozó és egy óvodai csoport 19 kisgyermeke került karanténba, szintén december 14-ig – áll a közleményben.
  • A Városközponti Óvoda József Attila utcai Tagóvodájában egy munkatárs került hatósági járványügyi megfigyelés alá, tesztelése folyamatban van.
  • Az Apáczai Óvodában kedden kapta kézhez pozitív vírustesztjét az egyik dolgozó. A fertőzés miatt további 2 munkatárs és egy csoportban 23 kisgyermek került hatósági járványügyi megfigyelés alá.

A pécsi önkormányzat által fenntartott valamennyi óvodában a járványügyi készenlétre vonatkozó eljárásrendet alkalmazzák, ideértve az intézményekben folyamatosan végzett fertőtlenítő nagytakarítást vírusellenes szerrel – írja a Városháza.

Hirdetés