Újabb Guinness-rekord születhet Pécsen

Egy hete virágültetésben jeleskedett Pécs, most egy szó szerint ütős Guinness-rekord főpróbája lesz az Expo Centerben. Izzasztó egész napos fintesz-maraton, őrületes táncbemutatók és több tucatnyi megmozgató sportprogram várja május 22-én a testmozgás szerelmeseit az első Pécsi Sportok napján. 

hirdetés

Az első Pécsi Sportok Napja szervezői nem aprózták el a programokat. A pécsi sportkedvelők május 22-én 10 órától 18 óráig minden bizonnyal azt sem fogják tudni, hogy az Expo Center melyik színpadához rohanjanak (ugye fő a fittség), annyi látnivaló lesz a hagyományteremtő eseményen. Persze egy igazi sportnapon nem csak szemlélődni kell, illik egy kicsit mozogni is, épp ezért kedvcsinálóként összeszedtük a maratoni sportprogram legérdekesebb eseményeit, melyeknek már a puszta átolvasásától is égnek el a kalóriák.

Katus Attila jön és megmozgat mindenkit
Katus Attila jön és megmozgat mindenkit

Az első nagyszínpad garantáltan a fitnesz-rajongók Mekkája lesz. Délelőtt 10 órától egészen délután 5 óráig jönnek egymás után itt az izmosabbnál izmosabb tréningek. Lesz „sajátsúlyos” utcai edzésbemutató, mélyizmokat megdolgoztató deepwork, alakformáló és zsírégető program, sportaerobik-bemutató is, de a fitnesz-színpad nagyágyúiról sem szabad elfeledkezni: eljön ugyanis Katus Attila és Béres Alexandra is, hogy egy kicsit megizzassza a pécsieket.

Az EuroDance tánccsoport is fellép
Az EuroDance tánccsoport is fellép

A második nagyszínpad feltehetően a tánc szerelmeseinek dobogtatja majd meg a szívét, hiszen ezen a színpadon reggel 10 órától váltják egymást félóránként a jobbnál jobb tánccsoportok. A PSN Zrt. tornaszakosztályának tanoncai és az Eurodance csapata mellett megvillantják tudásukat az iDance Táncstúdió versenytáncosai, a Fordan Táncklub akrobatikus rock ‘n’ roll táncosai, de lesz hip-hop, electric boogie, break-tánc bemutató is, hogy csak párat említsünk a rendkívül sűrű és színes felhozatalból.

A szervezők felhúznak egy komplett boxringet is, ahol nem mindennapi K1 és thai boksz maratonnak lehetnek tanúi a kemény sportok kedvelői. A ring főszereplője a pécsi Bakacs Dezső lesz, aki egy nagyon merész Guinness-rekord-kísérlet főpróbáját tartja meg az első Pécsi Sportok Napján. A terv az, hogy a pécsi K1 világbajnok  az év második felében 3 órán keresztül küzd majd a ringben kiválóbbnál kiválóbb ellenfelekkel. A ringben a rekord főpróbája előtt folyamatosan pörögnek majd a különböző küzdősport- és harcművészeti bemutatók is.

Ha valakinek az ütésváltás egy kicsit sok a jóból, az pihenésképp elnézhet az egyetemi sportszínpadra, ahol kő, papír, olló csapatversenyeket izgulhatunk és nevethetünk végig. A Pécsi Autó és Motor Show jóvoltából egy szlalom pálya is épül az eseményen, ahol versenyautókban repeszthetünk és érezhetjük a gyorsulás hatásait. Ha pedig ez nem lenne elég, az első Pécsi Sportok Napján lesz még birkózóbemutató, pónilovaglás, kipróbálhatunk kondigépeket és egészséges ételeket, lődözhetünk paintball-pályán, a gyerekeket pedig ugrálóvár, trambulin, csillámtetoválás és egy óriási buborék is várja.

Az esemény részletes programját megtalálhatja itt.