Újabb helyek nyílnak a belvárosban!

Nemrég írtunk az új belvárosi helyekről itt és itt de további, színesebbnél színesebb profilú vállalkozások próbálnak szerencsét Pécs szívében. Gombamód szaporodnak a minőségi finomságokat kínáló üzletek, boltok, szórakozóhelyek, csak úgy győzünk válogatni, hogy bemutassuk a legjobbakat; lesz blues bár, kürtőskalácsba töltött fagyi, egzotikus állatbőrből készült kesztyűk és gyermekkönyvtár is a belvárosban!

hirdetés

Megnyílt a Király utcában a Nana bistro & bar, a Dubai keleti bolt, a Made in Pécs Café, a WaffelKing, a Levendula Kézműves Fagyizó, a Bazár, a LYR Speciality Coffee and Food, de a sornak még nincs vége! Újabb és újabb vállalkozások nyitnak üzletet a belváros szívében. Körbejártunk, hogy bemutathassuk a legérdekesebb helyeket.

Burock rock és blues bár

A Klimó György utca 18. szám alatt egy olyan szórakozóhely nyílik, amire még nem volt példa Pécs életében. Italozás mellett rock, illetve blues zenét játszó bandák élőzenei koncertjeit tekintheti meg a nagyérdemű, ráadásul minden nap más zenekarét. Lajosné Horváth Adrienn tulajdonos elárulta lapunknak, hogy az elsődleges tervek szerint a Burock egy tökéletes bemutatkozási platform lenne azoknak a pécsi zenekaroknak, akiknek nincs lehetőségük koncertezni és fellépni, így a Klimó György utcában megcsillogtathatják tehetségüket. Szeretnék úgy összeállítani a heti programot, hogy az egyetemistáktól egészen a 60 éves korosztályig mindenki megtalálja az ízléséhez legjobban passzoló koncerteket. A tervek szerint legkésőbb augusztusban nyitnak.

Pagony gyerekkönyv- és játékbolt

A Széchenyi tér 2. szám alatt nyílik augusztusban a Pagony, a minőségi gyerekkultúra jegyében. Kovács Judit boltvezető elmondta: a cél az, hogy a gyerekkönyvekhez való hozzáállás itthon is “felnőtté” váljon.

– A gondosan válogatott könyvek és játékok mellett rendszeres foglalkozásokkal, közönségtalálkozókkal, programokkal várjuk a kicsiket-nagyokat. Lehet majd kézműveskedni, játszani, lesznek baba-mama programok – mondta Kovács Judit.

Hamerli kesztyűbolt

A Zsolnay-negyedben, a Pirogránit udvarban található 1861 Kesztyűmanufaktúrában, illetve a Kesztyűtörténeti Kiállításon már megismerkedhettek a pécsiek a kesztyűkészítés kezdeteivel, a Hamerli és a Hunor Kesztyűgyárak, valamint a tradicionális gyártás történetével. Petőházi Szilveszter, tulajdonos elárulta, hogy régi álma válik valóra a Király utca 3. szám alatti mintabolt megnyitásával, ahol elsősorban széles választékú Hamerli márkájú kesztyűket vásárolhat majd a közönség – abból viszont mindenfélét! Elmondta, hogy az egyszerűbb szabású darabok mellett, az egzotikus állatbőrből készült luxuskesztyűk is megtalálhatók majd a termékpalettán: például piton-, és krokodilbőrből készült darabok is. Még nyáron szeretnének kinyitni, de legkésőbb ősszel böngészhetünk a kesztyűkülönlegességek között.

Bubbles non-stop önkiszolgáló mosoda

Magyarország egyik legnagyobb franchise önkiszolgáló mosodája – már inkább a Szigeti városrészben – a Rókus utca 3/1-ben nyit üzletet napokon belül. A non-stop mosodában nagyipari mosó- és szárítógépek vannak, melyeket önállóan, érintőkijelző segítségével tudunk használni. A Bubblesben egy adag szennyesünk háromszorosát is kimoshatjuk, a mosás és szárítás idejét figyelembe véve, akár egy óra alatt is. Farkas István, az üzlet tulajdonosa szerint akár nagyobb mennyiségű sportruházatot, egy család 1-2 hét alatt összegyűlt szennyesét, de akár két nyaralás közötti nagy mennyiségű ruhát is gyorsan és költséghatékonyan tudunk kimosni. A tulajdonos elárulta: június 16-án nyitnak.

The Soft

A The Soft nevű, júniusban nyíló helyen valami igazán fantasztikus történhet velünk, mégpedig az, hogy itt kürtöskalácsba töltött fagylalttal kényeztethetjük magunkat. Igen, jól olvasták! A Széchenyi tér 2. alatt olyan üzlet nyílik, ami még minket is meglepett. A mennyei édességet hat ízben lehet majd kapni, lesz juharszirupos fahéjas, belülről áfonya lekvárral megkent kalács fagyival és erdei gyümölcsöntettel, de megkóstolhatjuk a gyerekek kedvencét is: nutellával megkent kalács, rajta hatalmas adag fagyi, apró színes cukorkákkal, erdei gyümölcs toppinggal és pillecukorral teli nyárssal megtűzve. Annyi biztos, hogy mi már nagyon várjuk, a tervek szerint júniusban nyitnak.

 • János Tálas

  27-én ezzel a programmal nyit a BuRock bár: https://www.facebook.com/events/1953613904924393/

 • Molnár István

  Amit írtam egy részét félre értetted… idézek: “A Fagyi vizes volt, ezáltal gyorsan olvadt, gyakorlatilag 3-4 perces
  intervallum alatt, és mivel nem tálkában, csak egy papír tölcsérben
  adták”… Tehát igaz hogy kalácsban volt, de az egész koncepciót, egy papír tölcsérben adták. Ha adnak, egy akkora tálkát amibe belefér, ami simán megoldható, sőt találtunk azóta olyan helyet (igaz nem Pécsen), ahol van is rá lehetőség.

  Olvasva a válaszod, sajnálattal tapasztalom, hogy nem ettél igazi csavaros fagyit. Az oké hogy víz bázisú, de nem mind1 a hígítási arány. Mi tudunk neked Zalaegerszegen egy olyan fagyizót, ahol garantáljuk, hogy a nyári “nagy” melegben is tartja magát, és nem mállik szép pillanatok alatt, én az a hely óta hasonló minőséggel még nem találkoztunk. A kürtős fagyi ára, pedig simán hozhatná ezt a minőséget, de még lehet belőle valami. Mi reménykedünk benne. Megjegyzem a McDonald’s-ban is csavaros fagyit kapsz, kérd tölcsérben és sétálgass vele egy kicsit. Náluk is jó a fagyi, de az sem az igazi.

 • Gizella Novakovics

  Ez a csavaros fagyi vizbázisú, ettől vizes…valóban gyorsabban olvad. A fagyi kürtőskalácsban van, igy nem lehet műanyag tálkába adni és éppen ez a különlegessége. Ha kürtőskalácsot eszünk, attól is ragadunk. 🙂

 • Molnár István

  Elmentünk, nem volt nagy meleg 23-25 fok körül. A Fagyi vizes volt, ezáltal gyorsan olvadt, gyakorlatilag 3-4 perces intervallum alatt, és mivel nem tálkában, csak egy papír tölcsérben adták (az ára miatt simán lehetett volna egy műanyagtálkában, vagy valami strapabíróbb edénybe), így nyakik ragadtunk mind a ketten. A helyszín minimalista, nem rég nyithattak, 3 leányzó volt a pult mögött, még nincs meg az összhang, Kürtőskalács finom volt, bár ár/érték arány nincs meg sajnos, bízunk benne, idővel javulni fog a helyzet. Első Kürtőskalács fagyink volt, sajnos csalódásnak éltük meg.

 • Gizella Novakovics

  No 1 Kürtős fagyizó a Ferencesek u. 50. alatt 25 perc múlva, azaz 11 órakor nyit!!
  Oda kell menni.

 • Manu

  És ugyanabban az épületben lesz, mint a Pagony könyvesbolt? :O
  A folyamatosan nyíló új helyekről, a Színház téri Corso Bisztró már be is zárt; fél évig sem voltak nyitva…

 • Molnár István

  Még mindig “kiadó” az üzlethelyiség, a “The Soft-nak” semmi nyoma.

  Edit: Most nézem közben módosult a cikk, átírták júniusra 😀

 • Benjámin Kurilla

  Épp ezen tűnődtem.

 • Molnár István

  A The Soft-ról annyit, hogy már június közepe van…