Újabb közösségi térrel gyarapodtak a nagycsaládosok

Irodával bővült a Pécsi Székesegyház Nagycsaládosok Egyesületének Szabó József utcai immáron egy éve működő családi háza. Az ünnepélyes szobaavatással egybekötött családi nap pedig varázslatos hangulatot teremtett az épület udvarán.

hirdetés

Már kora reggel főtt a gulyás és gyülekeztek a gyerekek az egyesület házának udvarán, mely a rengeteg adománynak köszönhetően inkább egy játszótérre hasonlít immár. Több tucat család érkezett szombaton, hogy egy közös ebéddel, szórakozással örüljön a jó időnek, és annak az irodának, amelyet Őri László alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője adott át, avatott fel, Kardosné Gyurkó Katalinnal, a NOE (Nagycsaládosok Országos Egyesülete) elnökével, és Schanda Tamással, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Ifjuságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkárával.

Schanda Tamás örömének adott hangot, hogy egy évvel a közösségi ház megnyílása után egy újabb közösségi térrel, egy irodával is gyarapodott az egyesület.

DSC_0112
Schanda Tamás örömmel avatta fel a helyiséget

Az alpolgármester elmondta, egy város állapotáról rengeteget elmond, hogy a benne élő közösségek milyenek, a közösségek alapja pedig mindig a család. Ezért fontos hogy a város, a családot támogató kormányzati intézkedéseken túl – mint az otthonteremtő kedvezmények -, a maga eszközeivel is segítse a közösségeket.

DSC_0133
A felavatott iroda
DSC_0123
Jelképes lufieregetés az udvaron

Őri kiemelte, szükségessé vált, hogy a belvárosban is legyen egy ilyen hely, ahol biztosítani lehet a közösségi programok lehetőségeit a nagycsaládosok számára, ő pedig, a körzet képviselőjeként, kötelességének érezte, hogy segítsen ezt megvalósítani.

DSC_0140
Készülőben a gulyás és a pincepörkölt
DSC_0121
Az alpolgármester a nagycsaládosok körében, háttérben az új iroda