Újabb óvoda újult meg

Teljesen felújították a hatvan éven át változatlan állapotban lévő József Attila utcai óvodát. A modernizálásra 15 millió forintot költöttek. Hamarosan az épület külső munkálatai is befejeződnek.

hirdetés

Az óvoda szülői munkaközössége két évvel ezelőtt kereste meg Csizi Péter alpolgármestert, ugyanis az intézményben “világháborús állapotok” uralkodtak. A húszas években épült intézményt 1948-ban újították fel utoljára.

– A József Attila utcai óvodát 15 millió forintból modernizálták, melynek köszönhetően a gyerekek 21. századi körülmények között játszhatnak, de a felújítás révén az üzemeltetés is olcsóbb lett – fogalmazott Csizi Péter.

ovi
Csizi Péter húsvéti ajándékkal kedveskedett a gyerekeknek

A karbantartási munkálatok során lecsiszolták a parkettákat, kifestették a szobákat, a vizesblokk már rohadó válaszfalait gipszkartonra cserélték. Újak lettek az eredeti baleset- és életveszélyes nyílászárók, melyek ráadásul Pécs legforgalmasabb útjára néznek.

– Ezentúl figyelnünk kell arra, hogy ne hanyagoljunk el egy működő intézményt több mint hatvan évig – hangsúlyozta Csizi. – Néhány évente el kell végezni a karbantartási munkálatokat az épületeken – mondta.

Az ovi belsejét már teljesen felújították, az utcára néző külső rész is kész van már, az épület udvar felőli oldalán pedig jelenleg is tartanak a munkálatok.

IMG_5636
Az udvar felőli falon még dolgoznak

A város egyébként nagyon sok intézménnyel rendelkezik, a Pécs által fenntartott óvodákba 4200 gyermeknél is több jár. Ezek közül egyelőre még nem sikerült mindet felújítani, ugyanakkor karbantartásra, felújításra és modernizálásra mindegyik esetében szükség van, sok közülük már megújult.

  • Anikó

    Ennek nagyon örülök, ráfért már. A gyerekeim ide jártak óvodába.

  • Pécsi

    A másik alpolgármesterünk mit csinál? Ő sehol nem jelenik meg?