Újabb picik kerültek karanténba a pécsi óvodákban és bölcsődékben

Két óvodában 17, két bölcsődében pedig összesen 21 kisgyermek és több dolgozó került karanténba az elmúlt napokban Pécsett – tájékoztatta lapunkat az önkormányzat. 

hirdetés
Uránia Mozi

Az Apáczai óvoda egyik tagintézményének munkatársáról csütörtökön igazolódott be, hogy elkapta a fertőzést. A kontaktkutatás után az óvoda további 4 dolgozója, és az egyik ügyeleti csoportból 8 kisgyermek került karanténba.

A Kertvárosi óvoda Anikó utcai ovijában az egyik ügyeleti csoportba járó kisgyermekről derült ki, hogy koronavírusos. Rajta kívül további 8 kisgyermek került megfigyelés alá.

A Hétszínvirág bölcsődében két, egy hete már táppénzen lévő munkatárs tesztje lett pozitív. Mindkettőjüket karanténba helyezték. Közben viszont az egyik piciről is beigazolódott csütörtökön, hogy elkapta a fertőzést, így további 16 kisgyermek és 6 munkatárs került karanténba.

A Csoda bölcsődében szintén az egyik kicsiről igazolódott be, hogy covidos. Rajta kívül további három gyermeket helyeztek karanténba.

Az érintett intézményekben elvégezték a fertőtlenítő nagytakarítást. A többi gyermek ellátása továbbra is biztosított.


A héten egyébként már nem ez az első alkalom, hogy ovisok karanténba kerüléséről kell beszámolnunk, április 14-én írtuk meg, hogy a Közraktár utcai sportóvodában és a Bimbó utcai oviban ütötte fel a fejét a koronavírus.