Újabb száz embernek adnak munkát

Bőven van üresedés pár helyen

Kifejezetten elégedett Péccsel és a várost tartja számon egyik legfontosabb telephelyeként Magyarország legnagyobb információs és kommunikációs technológiai foglalkoztatója, az IT Services (ITSH). A vállalat ma 255 embernek ad munkát, év végéig újabb 100 dolgozót várnak.

hirdetés

Az öt magyarországi helyszínen közel 3600 munkatársat alkalmazó ITSH-nak már ma is Pécs, illetve a helyi egyetem az egyik legfontosabb „végvára”. Mint azt Sümegi Zsuzsanna, kommunikációs vezető egy pénteki sajtótájékoztatón elmondta, a közeljövőben itt megvalósuló fejlesztések, például az újabb pécsi iroda megnyitása révén ez a kitüntetett szerep csak erősödni fog.

Zalay: cég a folyamatos bővülés Pécsen
Zalay: cél a folyamatos bővülés Pécsen

Zalay Buda, a helyi kirendeltség vezetője hangsúlyozta: Pécs mennyiségi és minőségi szempontból is egyre fontosabb város lesz az ITSH térképén. Mint mondta, az ország összes telephelye közül a pécsi fejlődik a legdinamikusabban, s ez így is marad: míg 2012-ben 100 főt alkalmaztak, addig tavaly év végére közel 200-at, ma 255-öt, s decemberig újabb 100 embert várnak.

Elmondta: a kínált pozíciók mindegyike olyan kiemelten fontos területekhez kapcsolódnak, mint a rendszerintegráció és az computing services. Magasan képzett, nyelveket, elsősorban a németet jól beszélő, valamint nemzetközi szinten is versenyképes tudással rendelkező fiatal szakembereket keresnek.

it services4

Zalay Buda hozzátette: a szak- és nyelvtudásért cserébe versenyképes fizetést, cafeteriát, egészségkártyát, nemzetközi karrierlehetőségét kínálnak. „Az új pécsi munkatársaink is nemzetközi projektekben fognak dolgozni, időről-időre akár fizikai értelemben is német nyelvterületen. Kicsit olyan lesz tehát a pécsi ITSH-nál dolgozni, mintha valaki itthon menne világgá” – mondta.

A pécsi fejlesztéseket idén két lépcsőben hajtják végre. Az év első felében már 100 kollégát vettek fel a céghez és ugyanilyen bővüléssel számolnak az év végéig. Augusztusban átadják az ITSH második pécsi telephelyét a Nagy Lajos király úton, amely a jövőben a meglévő Rákóczi úti telephellyel párhuzamosan üzemel majd. A második körben, 2016-ig pedig újabb, hasonló nagyságrendű szakemberállomány-bővítést tervez a cég menedzsmentje, illetve a tervek között szerepel újabb szolgáltatások Magyarországra, azon belül Pécsre hozása is.

Kovács Zoltán, az ITSH Telekom IT ágazatvezetője elmondta: a cég erős pécsi, baranyai beágyazóadottságát talán a pécsi egyetemmel kialakított egyre szorosabb együttműködés jelzi leghívebben. A most lezáruló tanévben már arra is volt példa, hogy a hallgatók az egyetem természettudományi kara és az ITSH szakemberei által közösen kidolgozott kurzuson sajátíthattak el ismereteiket. A világ vezető vállalatirányítási rendszerével foglalkozó, kifejezetten az ITSH vállalati igényeihez alkalmazkodó kurzusra már első alkalommal is túljelentkezés volt; a kurzus végzősei közül többeket állásinterjúra hívott be az ITSH.