Újabb sztár érkezett a pécsi Állatkertbe

Megérkezett az új pécsi állatkertbe Bonifác, a fókakölyök, aki Cora társa lesz a pécsi zooban. 

hirdetés

A tavaly júliusban világra jött borjúfókakölyök születését a látogatók is nyomon követhették a nyíregyházi állatkertben, ahonnan Bonifác érkezett.

A néhány mutatványra már megtanított fókakölyök a Cora társa lesz a medencében. A nemsokára kétéves, idén januárban Németországból érkezett nőstényfóka társául kiszemelt Bonifác is imádja a makrélát, de természetesen a heringet sem veti meg.

fóka, bonifác, hl1
fóka, bonifác, hl2
fóka, bonifác, hl3
fóka, bonifác, hl4
fóka, bonifác, hl5
fóka, bonifác, hl6
fóka, bonifác, hl7
fóka, bonifác, hl8
fóka, bonifác, hl9
fóka, bonifác, hl10
fóka, bonifác, hl11

Bonifácot napokon belül – a szükséges orvosi vizsgálatok után – engedik össze Corával, akik így párt alkothatnak a megújult pécsi állatkertben.

A borjúfóka a szubtrópusi területektől egészen az Északi-sarkvidékig elterjedt faj. Európában a dán, német, holland, izlandi partoknál jellemző. A part menti területeken a homokos, kavicsos
strandokat szereti. A testéhez képest kicsi kerek feje van, külső füle hiányzik. A fiatalok fehér bundával születnek. Képesek akár 10 percig is a víz alatt maradni, több mint 50 méter mélyre tudnak lemerülni. Böfögő, morgó hangokon kommunikálnak. Játékos állatok. Bajuszuk igen érzékeny.