Újabb tornaterem újulhatott meg

Példaértékű összefogás gyümölcseként újulhatott meg júniusban a Petőfi utcai tornaterem. A Pécsi Vasutas Sportkör és Pécs önkormányzata összefogásában idén a negyedik tornatermet adták át, szerdán pedig a Pécsi Szakképzési Centrum Angster József iskolaközpont tanulói vehették birtokba a 8,5 millió forintból felújított termet.

hirdetés

Az elmúlt néhány évben a Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnázium, az Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola illetve a Széchenyi István Gimnázium tornaterme is új külsőt kapott. A sporttermek megújítása a Társasági Adókedvezményből befolyt összegből, a Pécsi Vasutas Sportkör, valamint a pécsi közfoglalkoztatottak összefogásával történt meg.

– Néhány éve indult a közös gondolkodás a Pécsi Vasutas Sportkörrel, melynek keretein belül idén a negyedik iskola modernizált tornatermét adhattuk át. Sajnos az iskola más részein ma még méltatlan állapotok uralkodnak, de fokozatosan, erőinkhez és lehetőségeinkhez mérten lépésenként fogjuk felújítani, modernizálni – mondta Őri László, Pécs alpolgármestere, a terület önkormányzati képviselője. Hozzátette, bár a közoktatás fenntartása és működtetése immár állami feladat, ennek ellenére a pécsi városvezetés felelősséggel tekint az iskolákra, a hasonló összefogások példaértékűek.

Egy iskolának ugyanis nemcsak a versenysportra kell koncentrálnia, ugyanilyen fontos a tömegsport és a mindennapi testneveléssel az egészséges életmód kialakítása.

A PVSK a Társasági Adókedvezmények biztosította forrásból, a TAO-pályázaton nyert el 5,9 millió forintot, amit az önkormányzat 2,6 millió forinttal egészített ki, így a tornaterem 8,5 millió forint ráfordításával újulhatott meg.

Czerpán István, a PVSK elnöke mindehhez annyit tett hozzá, hogy bár nem látványos esemény egy teremátadó ünnepség, annál fontosabb szerepe van a mindennapokban. A közel 500 négyzetméternyi épületrész új festést kapott, kiváló minőségű sportpadlót fektettek le, és új tornaszerekkel is bővült a terem.