Péntek: megint kevesebb busz volt

Mára szinte megszűntek a kimaradások

Információink szerint csütörtök után péntek reggel sem indultak el teljes létszámban a buszok Pécsett. Csütörtökön 28-al, pénteken 26-al kevesebb járat futott az utakon.

hirdetés

Péntek:

Ma reggel sem teljes létszámban indultak el a buszok. 111 darab busz helyett 100 indult el reggel. Mindez azt jelentette, hogy most 26-al kevesebb járat volt, mint normális esetben. Elsősorban kertvárosi és uránvárosi járatokról van szó.

A Tüke Busznál azt mondják, nincs fennakadás, mert ez mindössze 2%-al kevesebb járatot jelentett, mint a tervezett.

Korábban felmerült, hogy a Pannon Volán buszaira, illetve segítségére is szükség lehet, de végül erre nem került sor – legalábbis ezt állítják a cégnél.

Időközben egyik olvasónk fotókat küldött a Pécsett futó Volán buszokról, igaz, a képekről nem derül ki, mikor, melyik napon készültek. A Tüke Busznál ugyanis azt mondják, múlt pénteken és szombaton valóban szükség volt néhány távolsági busz menetrendbe állítására, de ezen a héten már nem.

Nem tudni, mikori a fotó!

Úgy tudjuk, az elmúlt napokban – illetve jelenleg is – mindegyik buszt alaposan átvizsgálták, de nem találtak olyan komoly hibákat, amelyek indokolták volna a múlt pénteki “vadsztrájkot”.

 

Korábban írtuk:

A múlt heti akció után ismét fennakadások voltak pécsi tömegközlekedésben, úgy tudjuk, hogy a reggeli órákban huszonnyolc busszal kevesebb tudott csak elindulni, mint amennyire szükség lett volna.

A járművek hiánya azonban nem okozott olyan súlyos gondokat, mint múlt héten, mert folyamatosan álltak munkába a buszok, ráadásul a jelenlegi ünnepi menetrend szerint kevesebb járat is indul.

A csütörtöki járatkimaradások egyébként elsősorban Kertvárost és Uránvárost érintették. Úgy tudjuk, hogy a járműveket folyamatosan szervizelik, s a múlt heti akció után minden kocsit alaposan átvizsgálnak.

A pénteki súlyos közlekedési káosz a Tüke Busz Zrt.-nél működő szakszervezet vezetője, Hofekker Ferenc szerint a buszok műszaki állapotának volt köszönhető, és amiatt tartották meg az akciót.

A társaság jogásza, dr. Szalay Ferenc szerint azonban egyértelműen törvénysértő volt az akció, számos ponton sértettek jogszabályt azok, akik megszervezték, illetve részt vettek a megmozdulásban. Mint mondta: nem került sor semmiféle előzetes egyeztetésre, ezt meg sem kísérelték, a sztrájkolók nem gondoskodtak az elégséges szolgáltatásról sem, ezzel tehát törvényt sértettek.

Az ügyben kerestük a Tüke Busz Zrt.-t. A társaság vezérigazgatója, Árki Sándor közleménye szerint délután 13 óráig a járatok 3,5%-át nem tudták pontosan indítani, elsősorban Kertvárosban és Uránvárosban, de a menetrendben nem volt komolyabb fennakadás.

A kimaradás okáról szólva elmondta: bár folyamatosan zajlik az autóbuszok szervizelése a két ünnep között, a legfontosabb cél, hogy biztosítani tudják az ünnepi menetrendben meghirdetett járatokat. Hozzátette: a december 21-én reggelre kialakult magas javítószámot fokozatosan tudják csökkenteni, hiszen a karácsonyi ünnepnapok alatt a szakszervizek is korlátozott kapacitással dolgoztak.

Néhány napja is voltak már problémák: ahogy arról 24-én este beszámoltunk, a minap az egyik busz műszerfala kapott lángra.

 • dodi

  Rendszám+járatszám+időpont? Akkor ér valamit a történeted, ha ezeket is megadod.
  Ha nincs konkrét adat, akkor kitalált történet.

 • előző hozzászólónak!

  Üdv. Ezt a … is el kéne küldeni. Ott talán többen elolvassák.

 • na kedves marhák

  Na, azért mi köze van árkinak a balhéhoz, kedves sofőr kommentelők?
  remélem olvassa ezt az a sofőr is, aki tegnap a hatalmas vasárnap esti stresszben beszólt a kedves utasnak, miután sikerül 1 méterre arrébb megállnia a megállótól, holott látta, hogy sérülten (térdszalagszakadás miatt) sántítva közelíti a buszt a kedves utas. Ez volt a párbeszéd.
  Utas: Kérek szépen egy jegyet! – mondja az utas hangosan a sofőr szemébe nézve és 500 forintot lebegtetve az utas, miközben még egy mosolyt is megereszt, mindezt azért, mert tudja: a sofőröknek is jól esik, ha normálisan beszélnek velük, sőt, egy KÉREM SZÉPEN ma már igen ritka, ezért a kedves utas jó szokása szerint mindig így kér jegyet.
  Sofőr a KÉREMSZÉPEN után kinyitja a kis ablakot a működő Mercedes buszán, tömeg nincs, négyen vannak rajtunk kívül az iszonyatosan stresszes vasárnap estén. Szóval kinyitja, az ablakot és vár, és hallgat, és meg sem mozdul. 15 másodperc hallgatás után pedig elbődül a jólnevelt, folyamatosan az UTASOK kedvében járó, koránál fogva legalább nettó 200 ezer forintot kereső ILLEDELMES KOPASZ ÚRIEMBER.
  Sofőr: – Na mi legyen?
  Utas: – Kérek szépen egy jegyet – mondja újra az utas, aki totál nem érti, hogy mos mégis mi a baja az sületlennek. Hiszen ezt egyszer már mondta, a 500 forint a kezében, amit mutat.
  A pályát tévesztett agysebész Sofőr erre ímígyen szóla (majdnem mint a Zarathustra): – Hát, az ablakon keresztül ezt nem hallottam. Mondani kéne.
  Gondolta magában az utas: “1. ne szórakozzál itt velem, te banánültetvény rongáló, 2. most akkor az a bajod, hogy nincs nyitva az okrity (talán érti a kommunista csökevény), amit te csuktál be? És ezt vajon én kértem? Mi a f…ért nem nyitod ki? ”
  Utas: – Mondtam jegyet kérek! Uram ne veszekedjünk! Megkérdezheti a többi utast is.
  Sofőr, mert ő az iszonyatos nagy király a buszon, ily módon teszi kellemessé a napot: – Maga kezdte, nem tud normálisan jegyet kérni, nem látta, hogy csukva van az ablak?
  Utas: – Na akkor most próbáljon meg vezetni.
  Hát ilyen egy napja egy istencsászár világmegváltó, az utasok érdekeit néző sofőrnek. Szóval hagyjanak az ilyen Hofekkerek erősen békén, meg az pár tucat olvasni és írni tudó (mert ugye végzettség nem számít) sofőr is, aki azt hiszi: övék a város, övék buszok, övék Pécs. Az összeset kirúgnám a főnök helyében.

 • kételkedő

  Kissé elment más irányba az üzengetés itt a cikk kapcsán ……… na szóval ma reggel 8-kor a nevkónál ismét lerohadt egy merga és a másik helyi oldalon olvasom, hogy a város 15 használt buszra irt ki pályázatot dec 27.-én jelent meg !! na akkor, hogy is van ez : mikor meri végre bevallani valami illetékes az igazságot és felajánlja lemondását és érdekelne, hogy a januári bérlet mennyivel is lesz olcsóbb !!!!

 • az igazi Enviro500

  Idáig sülyedtél, hogy a nevemben irogatsz? Tudod mi az az IP cím? Majd megtudod 😉

 • gyula

  Tisztelt Bóka ÚR!!!!!!!
  Mi lenne ha nem csak a forgószékéből írogatna hülyeségeket hanem bele bújna a téli cipőbe és megkérdezné a másik felet is mielőtt lehordaná a sofőröket az utasok szemébe az Árki ural karöltve??!!! Vagy talán magának is fizetnek hogy mit jelentessen meg??????? Amit eddig irt az mind hazugság úgy a sztrájk úgy a bérek meg úgy a puccs kísérlet is!! Ez a szenny oldal nem szol másról mint a lazításról meg az össze uszításról ! Amiben magának és az Árki úrnak elég nagy szerepe van ! Így próbálják meg elterelni a buszok állapotáról a figyelmet csak hogy az utasok sem hülyék ők is látják milyen állapotba vannak a buszok! Az Árkinál nagyob hazudost nem hordót hátán a föld most még a pannonós buszokat is letagadja!! Csak nem tudom hogy a you toub-on lévő videók is kamu videók???? Bóka ÚR???!!!

 • Enviro500

  Olvassátok!
  …..

  Elég gagyi,nem?

 • T.E.K.

  Meg az is kiderül ki irogat ide ÁSanyi álnév mögé bújva 😉

 • ÁSanyi

  Én remélem, hogy per lesz belőle, mert akkor legalább név szerint fogjuk tudni, ki uszít itt és az Indexen is ebben az ügyben. Álnév mögé bújva ossztva az észt…

 • Elkésett öcsinek

  Nem zavar, hogy az is az Ő videója Te idióta? És van még ott neki többszáz a pécsi buszokról. Neki ez a mániája, szerti a buszokat és megörökíti a város tömegközlekedését. Az, hogy néhány idióta lopkodja a képeket és politikai szardobálásra használja, az engedélye nélkül feltölti például ide az meg a bíróság dolga lesz ha per lesz. Akkor majd az is kiderül, hogy a cikk írója kitől kapta (lopta) a képet mert biztos nem tőle 😉

 • dikmá

  Ja, a Tüke busznál mondták. Ott talán takarító is van. Igaz? Én úgy látom, hogy egyik fél sem korrekt. Enviro megsúgom neked, hogy bárki megnézheti a főrumotokat! Ebből értesz, ugye?

 • Re: Dikmá!

  Lényegében mindegy ki nyilatkozta, az van írva hogy a Tüke Busznál azt mondták…bármilyen cég esetében ez így van hogy a cég egyenlő a vezetővel, ha meg nem igaz, akkor az Árki Úr álljon ki és cáfolja meg, hogy a Tüke Busznál megkérdezett illetékes nem mondott igazat és igen is béreltek buszokat. Ennyire egyszerű…NEM HÜLYÉK AZ EMBEREK, TUDNAK OLVASNI, MEG TUDNAK KÜLÖNBÖZTETNI EGY PK-S BUSZT EGY PANNON VOLÁNOS FELIRATÚTÓL. NE NÉZZÉK HÜLYÉNEK AZ UTASOKAT!

 • dikmá

  Enviro, ugye nem akarod itt beadni a jó népnek, hogy te csak puszta kedvtelésből készítetted a fotókat és csak úgy poénból töltötted fel????? Tudtad te azt nagyon jól, hogy mi lesz ebből. Nem kell előadni a hattyú halálát. Egyértelmű, hogy hozzá akartál még járulni a kialakult botrányhoz!!!!!

 • dikmá

  csillagocska egyenlő ….

 • dikmá

  Enviro500 öcsém, az hol látható, hogy a Tüke vezére nyilatkozott? Mert a ****** sem írták, hogy ő nyilatkozott volna! Lehet, hogy téged megloptak (****), de én nem látom, hogy Á.S. nyilatkozott! Lehet, hogy pont valamelyik “puccsos” nyilatkozott és azt hiszed, hogy a vezérük. Vagy esetleg egy forgalmista nyilatkozott, aki szerencsétlen nem tudja, hogy mi a helyzet.

 • Enviro500!

  A cikkben az szerepel hogy azt mondta a Tüke vezére, hogy a héten már nem vettek igénybe pannonos buszt, tegnap személyesen találkoztam ilyen busszal, lehet hogy ma már nem volt, de tegnap volt, és tegnap is ez a hét, szóval mindenképpen hazudott a vezér.

 • Elkéstél öcsém!

  Enviro500!

  Hiába hisztizel már fönn van a fészbúkon i,és jutubon is!
  Hehehe…

  Az LDC-662 Pannon Volános Credo besegít (31 és 50-es járatokban):

  http://www.youtube.com/watch?v=guIjORrmsc0&feature=share&noredirect=1

 • Pingback: Ma is maradtak ki buszjáratok Pécsen | TradeCommands()

 • Enviro500

  Leszarom az itteni politikai szardobálást ráadásul senki nem fizetet érte, hogy itt megjelent. Persze ha per lesz akkor kiderül ki küldte be és ki közölte engedély nélkül aztán majd kaszálok és akkor iszunk. Egyébként meg ma tényleg nem voltak volános buszok tehát a közlemény igaz 😉

 • Kedves utas

  Kívánom annak az illetékes dolgozónak, aki az amúgy is ritkán közlekedő buszoknál nem indít el egy járatot, várjon több, mint 30 percet, esőben, a 8 hónapos terhes feleségével a buszra, és akkor remélem meg fog változni a véleménye az elégséges közlekedés fogalmáról. “SZÍVBŐL”

 • dodi

  re: Enviro500
  Ezek hamisított képek, mert a Tüke nem bérelt PV buszokat.
  Nem olvastad????

 • Enviro500

  A fotókat én készítettem és nem járultam hozzá a közléshez! A beküldő egy buszkedvelő fórumról (Index) lopta ahonnan már töröltettem mert nem politikai szardobálás és céglejáratás céljára szántam. Önök sem az Index ahová feltöltöttem, sem az én hozzájárulásommal nem rendelkeznek tehát a használata jogtalan!
  Azonnal távolítsák el!!!!

 • dodi

  Akkor lassan kiderül ki az aki ködösít.

 • utazó

  Tegnap (csütörtökön 2012.12.27) reggel a 7.25-ös Újhegyről induló 43-as is a pannon volános credo busz volt….

 • Re Bobi és Szulfát

  Milyen érdekes e két hozzászólás! Odaálltál a tükör elé? Nem véletlen egyes számban írom nektek (neked). 🙂

 • dodi

  CSÜTÖRTÖKÖN REGGEL 7:35 KÖRÜL ( a pláza megállónál volt ekkor ) 50-ES HELYI JÁRATBAN VOLT EGY PANNON VOLÁNOS BUSZ ( LDC-662 ), EGY HELYI JÁRATOS BUSZVEZETŐ PEDIG AZ ELSŐ ÜLÉSEN, ÉS ADTA-ELLENŐRIZTE A JEGYEKET – BÉRLETEKET!!

 • Kiváncsi

  Én arra, hogy ez a Volán buszos fotó mikor is készülhetett… Mert, ha ma, akkor elképesztő, hogy ennyire hülyének néz bennünket az Árki!

 • Sanyi

  Sanyinak!

  Mire vagy kiváncsi?

 • Szulfát

  Android!

  Kérünk, hogy részletesen számolj be arról, hogy mit mondott a feleséged vagy a barátnőd Róla!

 • Bobi

  Androidnak!! Teljes mértékben igazad van!!!! Csak annyi külömbséggel, hogy RAJTAD kívül az összes NŐ ISTENÍTI a HOFEKER MÉRETEIT ÉS HATALMÁT!!!!

 • mindig is hazudtak

  ma is bérelt VOLÁN buszok jártak egyes vonalakon, a TÜKE ugyan cáfolta a bérlést (ERRE KÉRDEZZEN RÁ A KEDVES ÚJSÁGÍRÓ? H MIÉRT HAZUDNAK?), de a VOLÁN beismerte.. januárra már bérletet sem kell venni..

 • ksz-angyal

  emberek nem kell nyujtani a hülyeségt mint a rétestésztát,a buszok állapota kritikán aluli,a javitásukra szánt összeg a zsebekbe csuszik és gondolom még más összegek is,és mindennek kik a szenvedő alanyai? az utasok és az alkalmazottak.

 • Sanyinak!

  Hol és mikor?

 • monguz

  Érdekes,ha átvizsgálták a buszokat,és nem találtak indokolt hibát.Akkor miért nem állítják az utasok rendelkezésére őket?Vagy mégis műszakilag nem megfelelőek?Jó lenne ha már a t…polgármester is nyilatkozna.Vagy ez nem annyira fontos, hogy foglalkozzanak a kialakult helyzettel?Végre tenni kéne valamit,és nem most kellet volna kiírni a/ nyílt közbeszerzést/ha igaz,hanem már évekkel ezelőtt,az állandó ígérgetések helyett!!!

 • Sanyi

  Ez nem pletyka. Bizonyíték bármikor.

 • Re: Sanyi

  Ilyen pletykákat, vádakat mindenki tud írni. De van ezekre bizonyíték is? Mert akkor lenne ez igazán érdekes! Addig sz..rt sem ér.

 • Kosaras

  Kedves Sanyi én is hallottam ilyeneket azért irtam ezt.

 • Sanyi

  Kosaras

  Válasz a kérdéseidre a …n.

  Halkan megjegyzem , nem vagyok egyik fél dolgozója sem , de évekkel ezelőtt szét ….ták a pécsi tömegközlekedés javító bázisát . Azóta gazdátlan. Szervíz nulla ,ill. van, kb 5 külsös cég , Szalai Kővágószöllős, iveco pellérdi út, Renax Bolygó utca stb.Meg kell nézni mit művelnek éjszaka ezen cégeknél.Anyagbeszerzés ? Röhej 4-5 cégnél?
  Amíg egy kézben központosult nem voltak ilyen hitványak a buszok. Jelenleg nincs gazdájuk.
  Egy ismerősőm azért jött el anno, mert mint műszaki ellenőrnek tele lett a tüke azzal , hogy mondjuk megrendelt egy merga alkatrészt 150 ezerért, leszállították 270 ezerért, mikor megkérdezte mért ennyi , a szállító azt felelte főnöke utasítására és kuss.
  Hát így működik ez a gyönyörű önkormányzati cég. Valszeg 50 % -al olcsóbb lenne saját javító bázissal megoldani. Ja, akkor nincs mit visszaosztani??
  Hát b.szódjanak meg a vezetésükkel együtt, egyébként, lehet készülni jövőre többször elő fog fordulni, hogy nem lesz elég busz .
  Ezt hívják unortodox vezetésnek .
  Szerintem árki alapfizetésének a feléért is találnának hozzáértő embert.
  Egyszóval az elrugaszkodás évében , ennyi sikerült.
  A felemelkedést jövőre jósolták, hajrá!

 • Kosaras

  Kiváncsi lennék hogy mennyibe kerül havonta a szerviz? És kik szervizelik, kik ellenőrzik hogy meg van e javitva a busz? Nincs e tulszámlázás? Arra is kiváncsi lennék hogy 1db. busz hány embert kell eltartson a tényleges dolgozókon kivül az irodákban?

 • Mon$ter

  Én maximálisan a sofőrök mellet vagyok.
  Ők ismerik a járművek állapotát igazán,hisz ők dolgoznak velük.
  Ha azt mondják “bibije van a járgánynak” akkor az úgy is van.

  Amúgy hallottam hogy a Mecik szervízelésének árából kijön egy új busz.
  Gratula!

 • Android

  Hofekker egy senkiházi, noname senki, aki lobbizik a PK vezérigazgatói helyére és a magas fizetésre! Nem érdemes megjegyezni a nevét se. Emellett lenyúlja a haverjai nőit is és iszik mint a barom.

 • valaki

  nem lenne nagy baj, ha az érintett cikk szerzője legalább azzal tisztában lenne, hogy ebben a történetben kit hogy hívnak… hofekker ugyanis nem józsef, hanem ferenc…vagy a többi info is ennyire pontos?

 • Na most mi van?

  “A kimaradás okáról szólva elmondta: bár folyamatosan zajlik az autóbuszok szervizelése a két ünnep között, a legfontosabb cél, hogy biztosítani tudják az ünnepi menetrendben meghirdetett járatokat. Hozzátette: a december 21-én reggelre kialakult magas javítószámot fokozatosan tudják csökkenteni, hiszen a karácsonyi ünnepnapok alatt a szakszervizek is korlátozott kapacitással dolgoztak”

  Ha ilyen sokáig kell javítani a buszokat akkor csak rosszak voltak 21-én is másképp kiszórnák őket a műhelyből nem?

 • dodi
 • Utas

  Megint csináljak csak a műbalhét!

 • Mon$teR

  Nincs baja a pécsi buszoknak?
  Akkor kérdezem én: MIÉRT GYULLADT KI ISMÉT EGY BUSZ 24-én?
  Ha olyan jók a buszok állapota,akkor egyes ikarus-ok mért működnek “mozgó gázkamraként”?
  Olyan busz hogy közlekedhet,melynek felső kapaszkodója nincs rögzítve (mind3 tartó csavar hiányos)?
  Hol vannak a beharangozott Volvo-k?
  Egyáltalán megvettük?
  Vagy csak karácsonyi viccnek szánták?