Pénteken indul a Zsolnay Fesztivál

A ngyedben éjjel sem áll meg az élet

Az idei Zsolnay Fesztivál is nagyon sok színes programot ígér a színház, a képzőművészet, az irodalom, a könnyű- és a komolyabb zene pécsi szerelmeseinek. A szeptember 4-től 6-ig tartó háromnapos kulturális rendezvénysorozat a kicsiket, a nagyokat, és családjukat is meg tudja szólítani kreatív, látványos, és megmozgató műsoraival, eseményeivel.

hirdetés

Újra jön a Zsolnay Fesztivál, a kulturális negyeddé vált volt porcelángyár területén több mint 100 program, komoly- és könnyűzenei koncertek, színházi előadások, irodalmi események és gyerekprogramok fogadják majd a látogatókat.

Meg fog telni a Negyed
Meg fog telni a Negyed

Idén külön figyelmet kapott a fiatalabb korosztály, az idei fesztiválon ugyanis olyan színes programokkal lepik meg a kicsiket, mint például a „Mi fán terem Zsolnay kertje?” című bemutató, melynek köszönhetően a gyerekek megismerhetik a kultúrnegyed kertecskéit, de a „Kispék Műhely” program keretén belül a pékszakmába is betekintést nyerhetnek, a Laboda Műhely segítségével pedig egy rendhagyó kertészkedésben is részt vehetnek majd. Mindemellett pedig a Bóbita Bábszínház is számos gyermekelőadással készül a piciknek.

Persze az egyetemistáknak is jut a jóból, hisz fellép a fesztiválon Péterfy Bori és zenekara, akik legutóbb a Pécsi Egyetemi Napokon mozgatták meg a fiatalokat, de fellép az Elefánt is, és Vörös Niki jazzénekesnő is dalol majd a Negyed látogatóinak. Akit viszont a komolyzene érdekel inkább, az sem marad csemege nélkül, jön ugyanis Matsumoto Zoku japán zeneszerző, és a magyar Freak Fusion Cabaret koprodukciója.

A fesztiválon helyet kaptak a tradicionális és jellegzetes pécsi értékek, termékek, és művészek is. Számos program keretén belül mutatkozik be a pécs Művészeti kar, Kerekes Gábor képzőművész workshopja is egy igazán kreatív eseménynek tűnik, aki pedig a fotózás iránt lelkesül, az a „Fotoplus – Fotoshow” elnevezésű fotókiállításra feltétlenül menjen el, kár lenne kihagyni.

A színházi élményt keresők több előadáson is részt vehetnek idén is. Itt lesz Mucsi Attila, Scherer Péter, és Szikszai Rémusz a beszédes „Mulatság” című darabjukkal, de a Simorág TánCirkusz japán mesékre épülő színházi táncelőadása is kifejezetten látványosnak ígérkezik, akárcsak a Bóbita Bábszínház Irijám és Jonibe című árnyjátékokkal is kísérletező előadása is.