Újra kétirányú a forgalom a Nagy Imre úton

A tervezettnél előbb befejeződtek a Nagy Imre út aszfaltburkolat felújítási munkálatai, ezért a mai naptól ismét kétirányú a forgalom az érintett útszakaszon – áll az önkormányzat közleményében.

Kisebb munkálatok a csatlakozó mellékutak, valamint a Keszüi úti körforgalom melletti buszmegállóban lesznek, de ezek már nem akadályozzák az átmenő forgalom zökkenőmentes haladását – olvasható a közleményben. A tervezett kerékpárút mentén a (Melinda utca környezetében, a Pécs Pláza csomópontnál, valamint a Megyeri úti hídon) pontszerű akadályok mellett még lesz munkavégzés, de 2020. szeptember közepén befejeződnek az építési munkálatok. A kerékpárút átadása és forgalomba helyezése 2020. október végén várható.

A projekt során a Nagy Imre út mentén építik ki az új kerékpárutat, melynek eleje a Maléter Pál út jelzőlámpás csomópontjánál véget érő, már meglévő kerékpárúthoz csatlakozik, a szakasz vége pedig csatlakozik a pellérdi kerékpárutat a Füzes dűlővel összekötő kerékpárúthoz.

A buszozókat a következő változások érintik:

A Nagy Imre út rekonstrukciójának következő fázisaként mindkét irányba megnyílik a közlekedők előtt a Nagy Imre út Keszüi út és a Maléter Pál út közötti szakasza. Augusztus 19-től, szerdától az 1-es, a 3-as, az 55-ös, a 103-as és a 973-as járatok a Nagy Imre úton mindkét irányban ismét az eredeti útvonalon közlekednek. Ettől az időponttól használatba vehetik a pécsiek a Sarolta utcai Csontváry utca irányú megállóhely is. A Melinda utcai körforgalomnál található, Nagy Imre út elnevezésű megálló a beton kötési idejének végéig, tehát szeptember 14-éig még nem lesz használható. A 3-as, 103-as és 973-as járatok számára a terelőútvonalon kijelölt ideiglenes Bogár utcai megálló megszűnik, helyette a járatok (70 méterrel nyugatabbra) az eredeti megállóban állnak meg.