Újra van élet a Pepitában

A megújult Balokányligetben péntek délelőtt átadták az egykor népszerű Pepita diszkó felújított, új élettel megtelő épületét is. A több mint 40 millió forintos uniós beruházás a város és a civilek összefogásával valósult meg.

hirdetés

Modern közösségi központot épített a város az évekig elhanyagolt, romos, elhagyatott épületből: a Pepita kívül-belül átalakult, kényelmes és kulturált körülmények között várják a pécsiek.

– Két pécsi cég 22 millió forinttal járult hozzá a projekthez, amiből új, ledes világítást építettek  – mondta Nagy Csaba, Pécs alpolgármestere pénteki avató ünnepségen. Közvetlenül a házra áldozott több mint 40 millió forintot uniós pályázaton nyerte el Pécs, a munkálatok közel egy évig tartottak.

pepita2

Az épületben egyszerre akár több programot is rendezhetnek, emellett – köszönhetően a külső terasznak – szabadtéri rendezvényeket és előadásokat is könnyen lebonyolíthatnak.

– A Pepita szimbólum: a pécsi emberekben megvan az a civil kurázsi, amivel értéket tudnak teremteni és az összefogás jelképévé vált a ház – mondta Hoppál Péter, pécsi országgyűlési képviselő.

pepita1

Az uniós pályázathoz az önkormányzatnak öt százaléknyi önerőt kellett biztosítani. A kezdeményezés civilektől indult, az érdemi munka most kezdődik: a jövőben is fenn kell tartani a házat.

Az elkövetkező időszakban tizenháromféle szolgáltatás lesz elérhető és számos rendezvényt tartanak majd a Pepitában a különböző civil szervezetek. A Zsolnay-negyeddel és a Kodály Központtal pedig egyeztetnek a közös programok lehetőségeiről.