Újra szökésre készül a pécsi bölcsis

A hároméves pécsi kisfiú még a múlt héten indult haza egy pécsi bölcsődéből. Nagymamájának a napokban azt mondta, ősszel az óvodából is megszökik. Marcellt egy 80 éves, számára idegen asszony kísérte haza, neki most köszönetet mondott a család.

hirdetés

Haza, haza – ezt hajtogatta a hároméves Marcell, amikor Pécsen egy kertvárosi forgalmas kereszteződésben megfogta Ica néni kezét.

– Boltba indultam, épp a pirosnál álltam a zebránál. Nagyon meglepődtem, mikor megláttam a kisfiút, kérdeztem, hova megy. Csak mutogatott a főút másik oldalára. Rögtön felvettem, remegett a kis teste, annyira izgult. Annyit el tudott mutogatni, hogy hol lakik a nagymamája. Közel volt, 100 méterre, egy négyemeletesben – mondta lapunknak Páncél Györgyné. Marcell nagyija meglepetten nyitott ajtót, a kisfiú berohant, majd rám csukták az ajtót – mondta az asszony, aki nagyon izgult, hogy jó helyen van-e a gyerek, ezért elment a közeli bölcsibe, hogy kiderítse, oda tartozik-e. A bölcsőde nagyjából fél kilométerre van a kisfiú nagymamájának lakásától.

icaneni
Ica néni a karjaiba vette az idegen kisfiút és hazavitte

Az intézményben már nagyon keresték, láthatóan pánikban voltak a dadusok. Ica nénivel újra végigjártuk a szökés útvonalát. A kisfiú nagymamája most megköszönte az asszonynak, hogy hazavitte Marcellt.

– Marcikám viccesnek fogja fel a történteket, mintha egy hőstett lenne részéről. Azt mondta: túl nagy vagyok már bölcsisnek, ovis szeretnék lenni, ezért jöttem haza. Mama, ha ősszel óvodás leszek, legközelebb is megszököm – mesélte lapunknak Nagy Lászlóné Marika.

a nagyi
Marcika az oviból is meg akar majd szökni – mesélte a nagymamája

A gyerekek az udvaron játszottak, éppen ebédhez vitték be őket, amikor Marcell kihasználta az egyik dadus figyelmetlenségét, és kiszaladt az utcára. A bölcsőde kerítésén lévő reteszek nem biztonságosak, azokat egy nagyobb gyerek gond nélkül kinyitja. Az intézmény most figyelmeztető papírokon hívja fel a szülők figyelmét, hogy ne hagyják nyitva a kapukat.

bolcsi2
Nem nagy kihívás kinyitni a kaput

– Kiskorú veszélyeztetése miatt nyomozás folyik, vizsgáljuk, hogy hibázott-e valaki – mondta lapunknak Berlász Viktória, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.