Újra üzemben az ingyenes nyilvános vécék

Ismét üzemelnek a nyilvános vécék Pécsen. A városban két helyen újították fel a régóta leromlott állapotban lévő, több éve bezárt illemhelyeket közfoglalkoztatottak segítségével. Az uránvárosi és a Kórház téri vécék ingyenesen igénybe vehetők, viszont a városvezetés mindenkit kér a tisztaság fenntartására.

hirdetés

Hivatalosan is átadták a felújított nyilvános illemhelyeket a városban. Dr. Őri László alpolgármester a Mecsek Áruház előtt tartott sajtótájékoztatót, amelyen elmondta, a város régi adósságát törleszti a nyilvános vécék rendbetételével, minden pécsi polgár – elsősorban az idősek és az idelátogató turisták – érdeke, hogy szükségleteiket kulturált, rendezett helyen és körülmények között tudják kielégíteni.

wc uránvárosban, hl05
Őri László alpolgármester a felújított mosdónál

A felújítás a városvezetés közfoglalkoztatási mintaprogramjának keretén belül zajlott. Példaértékű az, hogy a munkanélküliek egy értelmes, értékteremtő folyamatban vettek részt, és kiváló minőségű illemhelyek létrehozásában segédkeztek – mondta Őri.

Decsi István, a terület önkormányzati képviselője nem tudott jelen lenni a sajtótájékoztatón, de kérdésünkre elmondta, ő kérelmezte, hogy a vécék minden pécsi polgár számára legyenek ingyenesen elérhetőek, igénybevehetőek. Ezért cserébe azonban a városvezetés szigorúan kéri, hogy vegyék is igénybe a felújított helyiségeket, s figyeljenek a tisztaságra.

wc uránvárosban, hl04
A mellékhelyiségek, akár egy ötcsillagos szállodában

A Mecsek Áruház környékén az utóbbi időben megugrott az ott tanyázó hajléktalanok, csavargók száma, akik nincsenek tekintettel a közösségi együttélés szabályaira, több helyre odapiszkítanak és rongálják a köztereket.

A városvezetés, az ingyenes vécék miatt fokozott szigorral fog fellépni a közterületsértőkkel és a rongálókkal szemben.