Újra van munka az Elcoteq csarnokában

Tavaly megígérték, idén be is váltották. Mindhárom új nagyfoglalkoztató folyamatosan igényli a munkaerőt és továbbra is a bővítésben elkötelezettek. Immár újra folyik a munka az Elcoteq volt üzemcsarnokában, a Szilva utcában is, a Flextronics lakja be éppen a gyárat.

hirdetés

Tudatos ipartelepítés folyik Pécsett! Tavaly év végén jelentették be a pécsi városvezetők, hogy több nagyvállalat is megveti a lábát Pécsen, amelyek a külföldi problémái – illetve az Európát is sújtó gazdasági válság – miatt becsődölt hazai Elcoteq dolgozóira és telephelyeire számítanak elsősorban. A bejelentést tettek követték.

Elsőként a kínai Huawei és a Flextronics jelezte, hogy érdekli őket Pécs, majd csatlakozott hozzájuk az amerikai Jabil is. Azóta is folyamatos a munka és a termelés, sőt már a bővítés is napirenden van a cégeknél.

A munkaügyi központ szerint folyamatosan jelentkeznek az eletronikai multik munkaerőigényekkel, igyekeznek is ezeket teljesíteni. A munka úgy tűnik, annyira beindult, hogy már a Szilva utcai gyáregységre is szükség van.

– Tavaly megígérte a Flextronics, hogy bővíteni fog és örömmel hallom, hogy van is erre lehetőségük – reagált a költözés hírére Csizi Péter.

Az alpolgármester hozzátette, a cég korábbi tervei szerint ez év végéig legalább meg akarták kétszerezni a foglalkoztatottak számát, és már tavasszal szó volt arról, hogy akár új telephelyet is nyithat – az Elcoteq volt cserkúti bázisán kívül – máshol a városban.

Csizi Pétert tehát különösebben nem lepte meg, hogy újra munkával és élettel telik meg a Szilva utca, szerinte ez is azt mutatja, hogy bíznak Pécsben a külföldi cégek, illetve megfelelően képzett a pécsi munkaerő is.

Kerestük a Flextronics illetékeseit is, ám az esti órákra tekintettel csak annyit sikerült megtudnunk, hogy valóban folyik a beköltözés a Szilva utcai gyárba. A cégnél későbbre ígértek részletes tájékoztatást.

 • azta

  Olvasd el a cikket! Szimbolikusan felállították a zászlókat. Attól még nem kezdődött meg a gyártás,hiába autóztál arra!

 • Re: Azta

  Okoska! Üljél be a kis autódba, vagy buszozzál el, és nézd meg az új zászlókat! OK? Én megnéztem. Ne irogassál marhaságokat!

 • azta

  Másik pécsi hírportálon elolvashatjátok a cikket,mert itt a konkurens oldalt kicsillagozták.

 • azta

  Na most itt valaki nagyon csúsztat! A **** portálon még el sem kezdődött a beköltözés.

  “Szimbolikus, ugyanakkor nagyon fontos változás történt az egyelőre még üresen álló, elnéptelenedett Szilva utcai ipari épületnél, ahol egykoron az Elcoteq pécsi központi üzeme termelt.”

  A lényeg,hogy munkaerő igénnyel sem fordult még senki a munkaügyi központhoz.
  Ennyit a cikk hurrá optimizmusához.

 • bela

  Tegnap voltam Szekesfehervaron, az ipari parkban beruhazas hegyek vannak. Nem egy csarnok berles a hir. EMBEREK VALSAG MAR CSAK PECSEN VAN! AZ IS INKABB MENTALIS.

 • Ancsa

  Ez az! Hajrá Pécs!

 • Pécsi

  Köszönjük mindenkinek, aki tett valamit az ügyért! Legyen az politikus, üzletember, médiamunkás.

  Mindennek örülni kell a mai világban, hiszen ahogy látható, minden országban nehézségeket okoz a válság.

  Így tovább!

 • Zozi

  Ez igazán jó hír! Örülök, hogy egykori munkahelyemen újra van élet és termelés! Sok szép napot töltöttem ott, mégha nem is lettem milliomos.