Újratárgyalják a gyilkosok ügyét

Nem hallgatta ki megfelelően a tanúkat és nem szerezett be elég bizonyítékot a nyomozóhatóság – ezzel az ezért új eljárásra kötelezte a Győri Ítélőtábla a Pécsi Törvényszéket. Az elsőrendű vádlott, J. István 20 év, a másodrendű vádlott, T. Lajos tényleges életfogytiglani fegyházbüntetést kapott.

hirdetés


A vádlottak az elsőfokú döntést követően jelentettek be elfogultságot a Pécsi Ítélőtábla ellen, ezért a Kuria a Győri Ítélőtáblát jelölte ki az ügy másodfokú tárgyalására. Az utóbbi bíróság sok hibát talált az ügyben, elsősorban a nyomozóhatóság részéről.

Az elmúlt évek egyik legbonyolultabb ügye volt, mert a vádlottak és a tanúk is össze-vissza hazudoztak és egymásra mutogattak. Alig lehetett kideríteni, hogy mi történt pontosan a pécsbányai egykori bányászsorházban.

Tavaly júliusban az elsőrendű vádlott, J. István 20 év, a másodrendű vádlott, T. Lajos tényleges életfogytiglani fegyházbüntetést kapott. Ő korábban már követett el erőszakos bűncselekményt, ezért a „három csapás-elvét” kellett érvényesíteni vele szemben. A harmadrendű vádlottat bizonyíték hiányában felmentette a bíróság.

lak+ís

Rostás Istvánnét (†71), rokonai vérbe fagyva találták meg pécsbányatelepi, Károly utcai lakásában 2010. november 10-én. A néni unokája a takarítás után még azt is megmutatta lapunknak, hogyan feküdt Margit néni. Családtagjai és szomszédai már akkor gyanították, hogy az egyik elkövető csakis J. István (21) lehet, akit a környékben csak „fekete gyereknek” hívtak. A fiatal rablógyilkos először fojtogatta, majd egy sodrófával ütötte agyon az idős nénit, akitől porcelánjait és ékszereit vitte el.

– Nyakláncai, gyűrűi és több porcelán is eltűnt, de a legértékesebb – egyben a kedvencem – a Búsuló juhász volt – mondta lapunknak Margit néni fia, aki szerint nem először fordult elő ezen a környéken, hogy rátámadtak. Margit nénit egyszer már kirabolták, és nagyon megverték. Az asszony rendszeresen tele volt aggatva arannyal, ezért mindenki tudta, hogy van nála mit keresni.

  • Szőcs

    Valamit nem értek a c.tipusu rablógyilkosok kisatirozva, az áldozat meg mutatva van…..

  • Lol

    Igazán leszedhetnétek az áldozat képét a címlapról ti gyökerek…