Üldözés közben törtek a rendőrautók

Két rendőrautó ütközött Pécs és Komló között a tegnap – jelezte lapunk egy olvasója, aki le is fotózta az egyik árokban veszteglő rendőrautót. Szemtanúk szerint a baleset Árpádtető határában történt. A rendőrség elismerte a balesetet.

hirdetés

Az útszélre halmozott tárgyak, mellettük az árokban fél oldalra dőlve egy vadonatúj rendőrautó látható, amelynek elejét egy egyenruhás rendőr vizsgálja – ez látható azon a telefonnal készített fotón, amit az egyik olvasónktól kaptunk.

rendőrautó kicsi
Olvasói felvétel

– Egy Opel és egy új Audi volt ott összetörve, mindkettő az árokba dőlve hevert, az Opelnek az eleje tört meg, az Audit nem láttam rendesen – írta levelében az olvasó. Leírása szerint az egyik azon új A3-as Audik egyike lehetett, amelyeket februárban kaptak a baranyai rendőrök.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság megkeresésünkre közölte, hogy Pécs külterületén István-akna irányából a 66-os út irányába közlekedve ütközött össze egymással a két rendőrautó kedden délután. A zsaruk szolgálati feladatuk ellátása során egy bűncselekmény elkövetőjének felkutatásában vettek részt, de egy manőver során összeütköztek.

Személyi sérülés nem történt, a baleset körülményeinek vizsgálata folyamatban van. Az eset körülményeiről további felvilágosítást a rendőr-főkapitányság nem kívánt adni.