Útjára indul a pécsi CSALÁDI Program

Ez év április közepén útjára indul az Esztergár Lajos Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ által megvalósítandó CSALÁDI program. A program a Cselekvés, Alázat, Lendület, Áldozat, Döntés kulcsszavakból tevődik össze, ami egyben mutatója is a program fő szakmai szempontjainak.

hirdetés

Mint azt az Őri László alpolgármester részvételével tartott pénteki tájékoztató kapcsán lapunkkal közölték, a program egy éve alatt hat család kap kiemelt figyelmet, napi 3 óra intenzív családgondozást az intézmény által gondozott családoknál.

Őriék  szerint hungarikum lehet a a Zsolnay-negyed is

A családokkal történő intenzív gondozás olyan hasznos iránymutatást, életvitelbeli, gazdasági változást eszközölhet a kiválasztott családoknak, aminek eredményeként az egy esztendő letelte után a hat kiválasztott családból legalább a felében sikerülhet oly mértékű pozitív változásokat eszközölni, ami révén a védelembe vételből eljuthat a család a hatósági intézkedés megszüntetésére.

Ez a program egyben alkalmas egy módszertani útmutatásra is, lehetőséget teremtve egy hosszabb idejű program bevezetésére Pécsen, ami az országban is példa értékűvé válhat.