Üzemzavar történt a pécsi hőerőműben, egy ideig szünetelt a távfűtés a városban

A belső villamosenergia-hálózat meghibásodása miatt ma délelőtt átmenetileg leállt az energiatermelés a pécsi erőműben. Ennek következtében rövid időre a távhőszolgáltatás is szünetelt Pécsen – írja a Pannon Hőerőmű Zrt. közleményében.

hirdetés

Az üzemzavar 10.21-kor lépett fel, amelynek következtében az erőműben működő kazánok és generátorok egyaránt leálltak.

A pécsi erőmű szakemberei a meghibásodás forrásának azonosítását követően haladéktalanul nekiálltak az üzemzavar elhárításának.

Az azonnali beavatkozásnak köszönhetően az erőmű egyik blokkja 12.13-kor újra működésbe állt, azonban ez az egység a távhőigény 50 százalékát tudja ellátni, így a délutáni órákban átmenetileg csökkentett teljesítménnyel folyik a városban a távhőszolgáltatás.

A hibaelhárítási munkálatok befejezését követően – beleszámítva a rendszer felmelegedésének időigényét is – a távhőszolgáltatás várhatóan az esti órákra fog teljesen helyreállni.

„Addig is a pécsi erőmű nevében a lakosság türelmét és megértését kérjük, szakembereink mindent megtesznek annak érdekében, hogy az összes pécsi távhő-felhasználó részére minél rövidebb időn belül újra teljes körűen biztosítani tudjuk a szolgáltatást, és minimalizáljuk az esetleges szolgáltatáskiesést” – nyilatkozta Rudolf Péter a Pannon Hőerőmű Zrt. vezérigazgatója.