Vádat emeltek Ny. Zoltán ellen

Kifosztás és már bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást napokban Ny. Zoltánnal szemben.

hirdetés

A bíróság a férfit kifosztás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanújával helyezte előzetes letartóztatásba két hónappal ezelőtt, miután feladta magát a rendőröknek.

Ismert, a Ny. Zoltánt azért keresték több mint egy hétig a pécsi rendőrök, mert feltehetően ő támadt rá a pécsi polgármester lányára április elején. Ekkor a nyomozók pár órán belül azonosították a férfit, aki ellen elfogató parancsot adtak ki.

A támadást követően Ny. Zoltán elrejtőzött az eljárás elöl és kilenc napig volt szökésben. Ekkor a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhás, illetve civil ruhás állományán túl a Pécsi Rendőrkapitányság, a Készenléti Rendőrség, a Baranya Megyei Polgárőrség munkatársai, valamint a Terrorelhárítási Központ speciális egységei is részt vettek a keresésében.

A rendőrség a férfi kézre kerítése érdekében minden rendelkezésre álló eszközt felhasznált. Végül a bevezetett intézkedések hatására Ny. Zoltán április 14-én feladta magát. Ezt követően a rendőrök előállították, gyanúsítottként kihallgatták, majd előzetes letartóztatásba helyezték.

Májusban Hajdu István, a bíróság szóvivője közölte: a Pécsi Járásbíróság 2013. augusztus 15-ig meghosszabbította Ny.Zoltán előzetes letartóztatását.

A nyomozást a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte, a keletkezett iratokat elküldte a Baranya Megyei Főügyészségnek.