Vád: fiatalok ölték meg a hajléktalant

A Baranya Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a hatóság védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat három fiatalkorúval szemben, akik tavaly szenteste megöltek egy hajléktalant.

hirdetés

Az ügyészség szerint a három vádlott december 24-én délután együtt italozott, melyet pécsi főpályaudvar melletti téren folytattak. Mellettük haladt el a későbbi áldozat barátjával, akik szintén ittasak voltak. A vádlottak és a sértett között szóváltás alakult ki, melynek során mindhárom fiatalkorú többször ököllel megütötte az áldozatot, és miután ő a földre került, a vádlottak a menekülő társa után szaladtak. A megyei főügyészség szerint neki azonban sikerült elmenekülnie, viszont ezután két fiatal visszaszaladt a még földön fekvő megvert férfihoz, és páros lábbal a hasára ugrottak.

Varga-Koritár György megyei főügyész közölte:  a sértett a kórházba szállítást követően elhunyt, halálát az ugrás miatt kialakult májrepedés utáni hasűri vérzés okozta. A Baranya Megyei Főügyészség a két vádlottat védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével, míg harmadik társukat garázdaság bűntettével vádolja.

Lapunknak korábban nyilatkozott az áldozat édesapja, aki szerint fia a gyermekéhez indult szenteste, de a volt felesége nem engedte be, ezért bánatában ivott egy padon, ott támadtak rá. Az áldozat tavalyelőtt karácsonykor is szerencsétlenül járt. Akkor sem engedte be felesége, ezért ivott, majd hogy kiengesztelje a nőt, ellopott egy bevásárlóközpontból dekorációs célból kiállított három méter magas karácsonyfát. A férfi két kilométert futott a fenyővel, amelyről folyamatosan hullottak a díszek, ezért könnyen nyomára akadtak a rendőrök.