Valami folyik az egyik pécsi gödörnél!

A figyelmesebbek már észrevehették, hogy a 48-as térnél, a megyei rendőr-főkapitányság melletti gödörnél ismét munkák folynak. Utánajártunk, mi is zajlik a “színfalak mögött”.

hirdetés

Jó néhány félbemaradt beruházás is ékteleníti a pécsi belvárost, illetve közvetlen környékét. Több esetben olyan magánberuházásokról van szó, amelyek még 2010 előtt, a szocialista városvezetés idején kezdődtek, de máig nem fejeződtek be. Ilyen például az a magánterület, amely hosszú évek óta körbekordonozva áll a 48-as térnél, a megyei rendőr-főkapitányság épületével szemben. Ide üzletházat terveztek valaha, de – ahogy az köztudott – nem valósult meg.

El kell tüntetniük a gödröt

Itt most újra munka kezdődött, lapunk információi szerint a rendőrség épületétől északra lévő telek kapcsán az önkormányzat már korábban intézkedett. Mivel az ingatlan tulajdonosának építési engedélye lejárt, ezért kötelezték a gödör befedésére. Ezen munkálatok láthatóak most is, várhatóan év végére szintbe hozzák a gödröt környezetével, magyarán az eltűnik. Így elvileg nem lesz szükség a jelenlegi kordonokra sem.

Viszont a telek továbbra is magánkézben marad. Az ingatlant egy cégen keresztül egy ír férfi birtokolja, aki már évek óta elérhetetlen. Magyarországon jogi képviselője van, vele a későbbiekben még megpróbáljuk felvenni a kapcsolatot, hogy kiderítsük, mi a szándékuk a központi helyen levő telekkel.

A kispiacnál nagyobb beruházás indult

Vannak azért jobb példák is a félbehagyott beruházásokra. Szintén a szocialista városvezetés idején került magánkézbe az egykori Búza téri kispiac és környezete, és sokáig üresen állt a terület jó része. Azóta megváltozott a cég összetétele, a mostani városvezetés újratárgyalta a megállapodást, és már ismét javában folyik az építkezés.