Valóságos íz- és színkavalkád fogadta a pécsieket a Nemzetiségi Pikniken

Nemzetiségi ízekkel, tradicionális zenével és tánccal telt meg a pécsi Jókai tér augusztus utolsó szombatján Pécsett. Finom ételekben és italokban, illetve jókedvben és színvonalas színpadi műsorban sem volt hiány. 

hirdetés

Minden hazai nemzetiségnek komoly tánc-, zenei- és gasztronómiai repertoárja van, melyet leginkább a kisebbségi önkormányzatokon, hagyományőrző csoportokon, civil szervezeteken keresztül ismerhetünk meg egy-egy általuk szervezett program alkalmával. Kevesebb olyan rendezvény van azonban, ahol egyszerre több népcsoport is bemutatkozik. Pécs ebből a szempontból is különleges.

Augusztus utolsó délutánján, az immáron negyedik éve megrendezett pécsi Nemzetiségi Pikniken az érdeklődők elmerülhettek a városban élő tíz nemzetiség tradicionális ételeiben, utána pedig a táncházban le is mozoghatták a finomságokat.

A Pécsett élő nemzetiségek évszázadok óta meghatározzák a város sokszínűségét, a rendezvény fő célja, hogy a gasztronómián és a programokon keresztül kicsit jobban megismerjék őket a helyiek.

hirdetés
Hirdetés