Új menetrend áprilistól

A Tüke Busz – az utasok kérései és tapasztalatai alapján – felülvizsgálta a február 1-jén bevezetett fonódó hálózatot és április elsejétől változtat a menetrenden. 

hirdetés

A társaság szakmai stábja a finomhangolás során az utasok és a civil-szakmai szervezetek kéréseit is figyelembe véve vezeti be a változásokat. A főbb módosítások kapcsán Pék Patrik, a Pécs és Térsége Közösségi Közlekedéséért Egyesület menetrendi és vonalhálózati referense elmondta, a 60-as busz visszakerül az eredeti útvonalára, valamint ezentúl elmegy Mecsekszabolcsig is. Ezzel a 4-eseket is tehermentesíthetik, valamint Meszest és Kertvárost kötik össze. Ugyanakkor reggelente ezentúl Hirdről 160-as járat indul, amivel Vasason és Somogyon keresztül juthatunk el Kertvárosba.

Megszűnik a 60Y, a Móra Ferenc utcán 130-asok közlekednek majd – ahogyan a hétvégén is. Így az 55-ös buszokat kiegészítve teremtenek kapcsolatot a 400 ágyas klinika és Kertváros között.

 tüke busz

A 22-es, 23-as, 24-es vonalakon a reggeli csúcsidőszakban sűrűbbek lesznek a járatok, valamint hétvégén is húsz percenként  járnak majd a buszok. A pécsi református gimnázium jobb elérhetősége érdekében jó pár 120-as busz az Engel János utca érintésével közlekedik a jövőben.

Bővül az éjszaki közlekedés is: áprilistól az Árkádtól 0 óra 35-kor indul új járat a 2-es vonalán Uránváros felé, ami 926-osként tovább közlekedik a Korsó utca és Deindol felé – igény szerint.

Pék Patrik közölte: a menetrend további módosításának lehetőségeit is vizsgálják, így a Megyeri tér és a 48-as tér közötti kapcsolat javítása is napirenden lehet. Ebben a kérdésben a közeljövőben társadalmi egyeztetés is lesz – közölte.

Egy újabb körben várhatóan a kertvárosi éjszakai buszok számát is növelni kell,  miután azok immár olyannyira népszerűek, hogy sokszor az utasok alig férnek fel rájuk, és a hétvégente több, mint ezren utaznak így.

Az összes változáshoz KLIKKELJEN IDE!!!