Érdekli a bűnügyi térkép?

A rendőrség szerint működik, az általunk megkérdezettek, kollégák, barátok szerint viszont nem a magyar rendőrség bűnügyi térképe. Ezért is nyúlhatta le könnyen az ötletet egy élelmes magáncég. Szavazzon, és döntsük el, működik-e a rendőrségi alkalmazás!

hirdetés

Néhány nappal ezelőtt ügyes húzással harangozták be az egyik ingatlanforgalmazással foglalkozó honlapot, amelynek funkcióit bűnügyi térképpel bővítettek ki. Az új projektről lapunk is beszámolt, ám arra már kevesen emlékeznek, hogy valójában a rendőrségnek is van hasonló netes alkalmazása.

Ez utóbbit 2012 decemberében tette nyilvánossá a rendőrség, az akkori hírek szerint térképes megjelenítésen rá lehet keresni, a közterületen elkövetett bűncselekményekre, személy elleni erőszakos bűncselekményekre, lopásokra, autófeltörésekre, rongálásokra, rablásokra és így tovább. A rengetegféle lehetőséget kiválasztva könnyedén böngészhetett bárki, aki kíváncsi volt, mi történik szűkebb régiójában, akár az ő saját utcájában.

nem műköfő bűnügyi térkép2

Lapunk munkatársa éppen az új honlapot szerette volna összevetni a meglévő (?) rendőrségi térképpel, amely vélhetően igen egzakt, pontos adatokkal dolgozik, ám a többszöri próbálkozásunk után sem sikerült megnyitni. Először a legfrissebb Java telepítését kérte az oldal, ezt követően azonban már biztonsági beállítások átállítását. Ezután a szerkesztőség tagjait kértük meg, hogy otthoni gépeikről is próbálják megnyitni az oldalt, ám ez senkinek nem sikerült.

Abból indultunk ki, hogy nem kellenének különleges számítástechnikai ismeretek ahhoz, hogy az adófizetők pénzéből működtetett információs szolgáltatás megfelelő legyen.

Az ORFK kommunikációs osztályát is megkerestük, vajon mi az oka annak, hogy nem elérhető bűnügyi térkép, ezt ők cáfolták. Mondván, nem tapasztaltak zavart a rendszer működésében, szerintük  a “felvetett technikai probléma nem általános jellegű. Tekintettel arra, hogy a rendőrségnek nincs információja az egyes számítógépek egyéni konfigurációjáról, nem áll módunkban a kérdésre érdemi választ adni “- írták.

Az Ön készülékén elérhető a rendőrségi bűnügyi térkép?

Eredmények

Loading ... Loading ...