Van pécsi vidámpark, csak nem tudnak róla

Akár tovább bővülhet az a kicsike pécsi vidámpark, amit a vásártéren hoztak létre nemrégiben. A létesítményről kevesen tudnak, de hétvégén azért már sokan kilátogatnak.

hirdetés

Tavaly zárt be a Mecsekoldalban fekvő, gyönyörű helyen lévő, ám korszerűtlen játékokkal rendelkező vidámpark. Az intézményt még 1961-ben nyitották meg, társadalmi munkában a város lakói közel 17 ezer munkaórányit dolgoztak rajta.

A felújításra, átalakításra milliárdokat kellett volna áldozni, ráadásul a környezetvédelmi előírások miatt rendkívül bonyolult lett volna az engedélyeztetés. A park bezárása után némi vigaszként, hiánypótlásként egy vállalkozóval kötött szerződést a Pécs Holding Zrt., így a vásártéren kezdte meg működését egy kisebb vidámpark, vurstli.

Körző Márta, a Pécs Holding Zrt. vásárüzemeltetési osztályának vezetője szerint inkább hétvégén van látogatójuk, aminek részben az is lehet az oka, hogy kevesen tudnak a park létezéséről. Mint mondta, az üzemeltető pedig az a Perinyó, aki állatszelídítőként oroszlánokat is tart otthonában, oroszlánkölyköket is lehet nála simogatni.

Dodzsemet is hoznának

Schneller László „Perinyó” közölte: sajnos csak vasárnap 14 óráig van forgalmuk, más napokon szinte alig akad vendég, holott ők reggel 9-től este 7-ig várnák a látogatókat. Mint mondta, tíz különféle játékuk van, többek között körhinta, „ufó”, hullámvasút és kisvonat.

Terveik között szerepel az is, hogy ősszel nagyobb attrakciókkal bővüljenek, így dodzsemmel és óriáskerékkel is nagyobb lenne a kínálatuk. Nem kizárt az sem, hogy a szeptemberben bezáró fővárosi vidámparkból hoznak el még játékokat.