Városháza: mennek, de nem tűnnek el (2.)

Több, a szocialista párt pécsi szervezetében meghatározó szerepet betöltő politikus mondott búcsút a politikától az elmúlt hetekben (vagy éppen szerepelt le az önkormányzati választáson), csakúgy, mint néhány, más szervezet színeiben tevékenykedő politikus is. Nem találkozhatunk többé a mindennapi közéleti hírek során mások mellett Meixner András, Nyőgéri Lajos, Schmuck Roldand, Kóbor József, Végh Péter és Lengvárszky Attila nevével sem. Rövid körképünk során kiderül, hogy néhány, döntéseikkel nemrég az életünkre is döntő befolyással bíró politikus mivel tölti politikán túli mindennapjait.

Meixnernek már nem tetszett a mostani MSZP 

A legnagyobb “hiányzó” – a parlamentbe átülő Tóth Bertalan mellett – kétségtelenül a szocialista Meixner András lesz, hiszen ő húsz éven keresztül volt a pécsi közgyűlés tagja, s egy ideig alpolgármesterként is tevékenykedett. Szeptember végén nyílt levélben búcsúzott a képviselői munkától, egyúttal kérve a városvezetést, hogy csatlakozzon az “Adj egy percet az életedből” mozgalomhoz, amelynek célja a város fejlődésének elősegítése közösségi összefogás révén.

Megkeresésünkre Meixner András elmondta, hogy húsz év politizálás hosszú idő, ezért egyrészt úgy gondolta, itt az ideje, hogy a fiatalok is nagyobb szerepet kapjanak, másrészt részben nem értett egyet az MSZP jelenlegi politikájával.

Meixner András1

– Elmúltam hatvanéves, és bár nem érzem öregnek magam, úgy gondolom, hogy a fiatalok számára is eljött a bizonyítás ideje. Jelenleg a Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola kollégiumi vezetője vagyok, de egyébként nem távolodtam el a közélettől, az Egészséges Városért Alapítvány kuratóriumi tagja vagyok, s egyéb társadalmi szerepvállalást is végzek, természetesen nem fizetségért.

Nyőgéri szerint van élet a politikán túl

Szintén háttérbe vonult Nyőgéri Lajos, az MSZP pécsi szervezetének egykori elnöke, akit Gulyás Emil váltott a posztján június végén. A volt politikus szűkszavúan csak annyit nyilatkozott, hogy “igazából csak a politikán túl van élet…”. Nem tudni biztosan, hogy mire gondolhatott, ám olvasóink jelezték, hogy újabban különböző zöldségkereskedőknél tűnt fel, így valószínűsíthető, hogy zöldség- és gyümölcskereskedelemmel foglalkozhat.

Nyőgéri Lajos

 

Schmuck alelnök marad

Schmuck Roland közgazdász, akit nemrég választottak az MSZP pécsi szervezetének alelnökévé, sikertelen választási szereplése révén esett ki a képviselő-testületből. Valószínűleg nem távolodik el a közélettől, hiszen alelnökként mindennapi rálátása van a közéletben zajló ügyekre, a civil életben pedig a PTE közgazdaság-tudományi karának oktatója.

MSZP - Schmuck Roland 002

 

Végh Péter nyugodt életet él

Nem tagja az új közgyűlésnek az eddig az ÖPE színeiben munkálkodó Végh Péter sem. A mélyépítő mérnök végzettségű szakember elmondta, hogy ezentúl a nyugdíjasok nyugodt életét éli, hat unokája és kertje elég elfoglaltságot biztosít számára.

– Szép volt, jó volt, tanulságos volt az elmúlt négy év, de már nyugdíjas vagyok, ennyi elég nekem – mondta.

Végh Péter2

 

Lengvárszky kancellár lenne

Lengvárszky Attila szintén az ÖPE színeiben politizált, ám az önkormányzati választások előtt visszalépett a jelöltségtől Kator György javára, így önként mondott le arról a lehetőségről, hogy esetleg ismét a közgyűlés tagja lehessen. Visszalépését szerteágazó elfoglaltságaival indokolta, ami érthető, hiszen jelenleg a PTE oktatási igazgatójaként tevékenykedik, másrészt pedig beadta pályázatát az újonnan létesítendő kancellári posztra.

Lengvárszky Attila2

 

Kóbor segíteni fog

Jobb szereplésben bízott az LMP is, az eddigi két képviselőjük közül azonban Kóbor József kiesett a képviselő-testületből. A fizikusként végzett Kóbornak immár tehát nincs közvetlen beleszólása a képviselői munkába, bár számos területen tud segítséget nyújtani a pártnak egyéb közéleti tevékenysége révén.

Kóbor József1

hirdetés

Hirdetés