Városi díjakat adtak át a Vasarely Esten

Komor Istvánnak kimagasló szakmai és művészeti tevékenységéért Victor Vasarely-díjat, Bóka Máté újságírónak pedig magas színvonalon végzett újságírói, szerkesztői és főszerkesztői tevékenységéért Várady Ferenc-díjat nyújtott át szombaton Páva Zsolt polgármester.

hirdetés

Victor Vasarely a 20. századi képzőművészet meghatározó alakja, az op-art festészeti stílus megalkotója 110 éve, 1906. április 9-én született Pécsett. A jelentős jubileum alkalmából a Pécsi Művészeti Gimnáziumban egy nagyszabású, zenés-táncos Vasarely-est keretei közt emlékeztek meg a művészről, és tisztelegtek munkássága előtt. Az eseményen került sor két városi díj átadására is.

A Victor Vasarely-díjat kimagasló szakmai és művészeti tevékenységéért Komor István vehette át a polgármestertől és Lovász István jegyzőtől.

Komor István átveszi a Victor Vasarely-díjat
Komor István átveszi a Victor Vasarely-díjat

Komor István közgazdász jelenleg a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. üzemeltetési igazgatója, az ország egyik legértékesebb képzőművészeti kiállításának, a Zsolnay aranykora – Gyugyi gyűjtemény című állandó kiállítás szakmai vezetője. Elévülhetetlen érdemeket szerzett a Zsolnay Kulturális Negyed koncepciójának megalkotásával, és így abban is, hogy Pécs elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa címet, hiszen a Zsolnay Kulturális Negyed a pályázati program legmeggyőzőbb eleme volt. A kulturális negyed kialakítása az ő szakmai és művészeti irányítása mellett valósult meg.

Bóka Máté megkapta a Várady Ferenc-díjat
Bóka Máté megkapta a Várady Ferenc-díjat

A Várady Ferenc-díjat Bóka Máté újságíró-szerkesztőnek adták át. Bóka Máté újságírói munkáját 2004-ben a Dunántúli Napló komlói kirendeltségénél kezdte, majd 2005-ben átkerült a pécsi központi szerkesztőséghez. A Pécsi Újság.hu internetes hírportálnál szerkesztő-újságíró volt 2006 és 2010 között, 2010 óta pedig lapunk főszerkesztője.