Városvezetés: „amint valóban nyer az e-busz pályázat, értesíteni fogjuk a pécsieket”

Amint arról lapunk is beszámolt, a kormány 50-ről 80 százalékra emelte a Zöld Busz program támogatási intenzitását, így Pécs is 30 százalékkal nagyobb összeget használhat fel e-buszokra. A város önkormányzata ma újabb közleményt adott ki ezzel kapcsolatban, mint írták, tisztázva néhány tévesen napvilágott információt. 

A lényeg, hogy: a pályázaton egyelőre nem nyert a pécsi önkormányzat, jelenleg a beadott anyag átdolgozása folyik, méghozzá Ruzsa Csaba alpolgármester irányítása alatt.

A közleményt változtatások nélkül közöljük: 

„Amint arról a napokban beszámoltunk, az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatása alapján a kormány 50-ről 80 százalékra emelte a Zöld Busz program támogatási intenzitását.

Pécs önkormányzatának várakozásai szerint a módosítás eredményeként Pécs is 30%-kal több támogatást használhat fel e-busz programjában. Jelenleg is vizsgáljuk szakértők bevonásával, hogy ha valóban nő a felhasználható pályázati keret, a város tud-e több buszt fogadni.

Az elmúlt napokban napvilágot látott félrevezető hírek okán a helyzet tisztázása érdekében ugyanakkor fontosnak tartunk leszögezni néhány tényt.

A pályázaton egyelőre nem nyert a pécsi önkormányzat. Amint azt jeleztük, jelenleg a beadott anyag átdolgozása folyik.

Elkerülendő egy ahhoz hasonló közleményháborút, ami 2018 őszén már lezajlott, szeretnénk leszögezni: a projekt felelőse Ruzsa Csaba alpolgármester. Pécs város vezetésétől egyetlen más politikus sem kapott felkérést arra, hogy bármilyen kormányzati szervvel bármilyen minőségben tárgyaljon vagy egyeztessen a projektet illetően.

Megvannak a szükséges elérhetőségek, tudjuk, hogy kivel, mikor és miért kell tárgyalni annak érdekében, hogy az önkormányzat újabb elektromos buszokat tudjon a pécsiek rendelkezésére bocsátani.

Amint valóban nyer a pályázat, arról értesíteni fogjuk a pécsieket.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata”