Vásárlással segíthetnek a pécsiek

 A Salva Vita Alapítvány Pécsett, az Örökség Fesztivál keretében rendezi meg a Segítő vásárt, amelynek keretében a megváltozott munkaképességűek által gyártott termékeket lehet majd megvásárolni. Így támogathatják munkájukat a pécsiek. 

hirdetés

A fundamentum célja kettős: egyrészt bevételhez juttatni az adott fogyatékkal élőket, mozgáskorlátozottakat, megváltozott munkaképességűeket felkaroló, foglalkoztató szervezeteket, vállalkozásokat, másrészt pedig minél szélesebb körben elterjeszteni a “Segítő vásárlás” logóját. Ezt a védjegyet azon a kézzel készített, kiváló minőségű magyar termékek kaphatják, amelyeket – legalább felerészben – megváltozott munkaképességű dolgozók gyártanak.

Országos kampány részeként ezúttal a baranyai megyeszékhelyen is elindulhat a munka.

– A vásár résztvevőitől is függ mindig a terméklista, annyi azonban bizonyos, Pécsettis  nagyon széles lesz a kínálat – mondta a projekt irányítója, Tóth Péter. – Más, nem baranyai városokból is érkeznek majd vásározók, ám mi mindig igyekszünk a helyieket bevonni a programba, így számos pécsi, Pécs környéki szervezet, alapítvány, cég is ott lesz az árusítók között.

Pécsett, a Sétatéren szeptember 12-től állítják fel standjukat, ahol nagyjából 15 kiállítónak lesz tere portékáját értékesíteni. A vásáron – többek között – divatékszereket, fajátékokat, szőnyeget, kerti bútorokat, asztali díszeket, papírtermékeket, gyapjúterméket is meg lehet majd venni. A pécsi rendezvény védnöke Csizi Péter alpolgármester, országgyűlési képviselő és dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő. A program helyi nagykövete Sors Tamás paralimpikon lesz.