Íme a vasárnap nyitva tartó üzletek listája

Egyelőre még nem teljesen tiszta, hogy melyik nagyobb pécsi üzletek, hiper- és szupermarketek nyitják meg kapuikat most vasárnap (április 24-én), miután az egy évig tartó vasárnapi boltzár-rendelet nemrégiben hatályát vesztette. Ezért segítünk egy kicsit.

hirdetés

A módosított új vasárnapi szabályozásra gyorsan reagált az Árkád, hiszen már április 17-én is kinyitott a népszerű pécsi bevásárlóközpont, noha nem minden bolt volt akkor nyitva. Martits Balázs, a pécsi Árkád igazgatója azonban lapunknak elmondta, hogy ezentúl már minden vasárnap nyitva lesznek 10 és 18 óra között. Április utolsó vasárnapján így „közel 100 százalékos” lesz a nyitva tartó üzletek listája.

Vasárnap irány a Tesco
Vasárnap irány a Tesco

A Tesco mindhárom pécsi hipermarket üzlete is kinyit vasárnap. Varga Eszter, a Tesco médiakapcsolatok menedzsere elmondta, hogy a pécsi hipermarketek a megszokott nyitvatartás szerint működnek majd 6-tól 22 óráig, míg a Maléter Pál út 1. szám alatti Tesco áruház reggel 8 és délután 16 óra között várja majd a vásárlókat.

A Metro is nyitva lesz, ha esetleg valaki átugrana oda az uránvárosi Tescóból. Krubl Yvette, a cég kommunikációs vezetője elmondta, hogy a Metro üzletek az országban rövidített nyitvatartással fognak működni vasárnaponként, ami azt jelenti, hogy fél 8-tól fél 6-ig vásárolhatunk a pécsi üzletben.

A Lidl pécsi boltjaiba nyugodtan mehetünk vásárolni. Tőzsér Judit, a lánc PR-vezetője lapunknak elmondta, hogy az országban minden üzletük vasárnap reggel 7 órától 17 óráig tart nyitva.

Vasárnap is választhatunk a Lidl és az Aldi között
Vasárnap is választhatunk a Lidl és az Aldi között

Az Aldi is szabad pálya. Pákolitz Attila, a cég kommunikációjáért felelős munkatársa elmondta, hogy a pécsi Aldik 8 és 18 óra között várják a vásárlókat.

A Penny Market is nyitva lesz és 8 és 18 óra között szórhatjuk üzleteikben a pénzünket.

A pécsi Interspar üzletek szintén átadják magukat a költekezni vágyó városiaknak, az üzletlánc sajtókapcsolata is megerősítette a hírt. Vasárnap reggel 8-tól 19 óráig lehet náluk majd vásárolgatni.

A pécsi Praktiker és a Kika is csak május 8-tól nyit ki vasárnaponként. A pécsi Jysk-nél még ennyit sem tudnak, nekik még nincs konkrét vasárnapi nyitási dátumuk kitűzve, és ez a helyzet a pécsi Decathlon esetében is.