Mégis nyitva lesznek vasárnap

Végre vásárolhatunk vasárnap is

Mégis nyitva lesznek az üzletek vasárnap! Egyelőre ugyan csak húsvét előtti vasárnap, de annak, aki már nagyon hiányolta a vasárnapi bevásárlás hamisítatlan hangulatát, a közelgő ünnep nem csak Jézus feltámadása miatt lesz magasztos.

hirdetés

Csupán két hét telt el a vasárnapi nyitvatartási tilalom életbe lépése óta, de már nyakunkon az első olyan vasárnap, amikor végre aznap is elintézhetjük a hétvégi bevásárlást. Az üzleteknek ugyanis a törvény szerint lehetőségük van arra, hogy évente öt vasárnap nyitva legyenek. Értelemszerűen a legtöbb üzlet ezt a lehetőséget ünnepnapokra (főleg adventre) tartogatják.

Végre vásárolhatunk vasárnap is
Végre vásárolhatunk vasárnap is
[box title=”A következő üzletek lesznek nyitva húsvét előtti vasárnap”]A Tesco, a Metro, a Lidl, és Penny mellett a minden vasárnap nyitva tartó Pécs Pláza is várja a vásárlókat üzleteivel, ételudvarával, és persze a mozival. [/box]

Az, hogy a Media Markt, vagy a DM és a Rossmann kinyit-e vasárnap, egyelőre még nem eldöntött – legalábbis nem derül ki a honlapjukról -, de reméljük a legjobbakat.

Eközben Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy 4 millió magyar munkavállalóból jelenleg vasárnap még mindig dolgozik 1 millió, amit túl soknak tart. Ezért tehát olyan újabb lépéseket fontolgatnak, melyeknek köszönhetően tovább csökken a vasárnap is dolgozók száma.

Ugyanis a szolgáltatásban és a folyamatos munkavégzést igénylő üzemekben a kivételek – akik húzzák az igát vasárnap is – nem pihenhetnek a hét utolsó napján. Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője példának a kohóban dolgozókat hozta fel, de megemlítette a rendőröket az újságírókat, a mentőket, és a politikusokat is, akiknek dolgozniuk kell vasárnap. Az, hogy mégis hogyan akarják elérni a szabad vasárnapot, homály fedi.

Mint azt megírtuk, a nagy üzletek nagy része ugyan zárva lesz vasárnap, de az árufeltöltést – így vagy úgy -, vásárlókkal vagy anélkül megteszik. Ráadásul több dolgozóval, vasárnap éjszaka.