Vége a galambterrornak Kertvárosban

Szinte megszállták a galambok az egyik pécsi, kertvárosi társasházat, de a szakemberek most felveszik velük a küzdelmet. Hasonló munkák lesznek még a jövőben is.

hirdetés

Rettentően kellemetlen lehet, ha valaki galambok mozgására kel és fekszik, nem is beszélve a sok ürülékről, ami ráadásul fertőzésveszélyes. Kertvárosban, a Nagy Ferenc téren egy jórészt önkormányzati lakásokból álló társasház került ilyen helyzetbe, de most munkálatok kezdődtek a “galambvész” elhárítására. Hári József, a terület önkormányzati képviselője elmondta, felállványozták az épületet, letisztítják; az erkélyek alatti és egyéb helyeket, ahová a madarak befészkelnek (és persze ahonnan piszkítanak is) pedig leszigetelik, elzárják, hogy a jövőben ne okozhassanak gondot a galambok. Az épületben egyébként korábban is történtek felújítások: ajtókat cseréltek, megjavították a kaputelefont, amit vandálok tettek tönkre korábban, illetve a járdát is megújították.

Már folyik a munka a Nagy Ferenc téren

A közelben van még egy épület, az Aidinger utcában, amely hasonló gondokkal küzd, itt a közeljövőben ipari alpinisták bevonásával kezdődhet meg a hasonló jellegű munka és tisztítás.

Hári József kiemelte, a munkálatokhoz nagy segítséget nyújtott a Biokom, az Elszámolóház és Csizi Péter, Kertváros országgyűlési képviselője is.

Épül a parkoló a Szabó Ervin téren

Kertvárosban elkezdődött még egy beruházás: a Szabó Ervin téren parkolót alakítanak ki. Mint Hári József vázolta, a környéken az elmúlt időszakban több társasház is felépült, emellett egyre több családnak már két autója van, így egyre nehezebb parkolóhelyet találni. Ezen próbálnak enyhíteni azzal, hogy most egy mintegy 25-30 kocsi befogadására alkalmas parkolót hoznak létre.

(Fotók: Hári József – Facebook)

 • Gácsiné Anikó

  Sajnos a Littke Jòzsef utcában is ez a gond kèt ève.Az erkèlyre sem lehet már kimenni,mert folyamatosan galamb ürülèkkel van tele.Több helyen jelentettük,de sajnos nem törtènik semmi.Lehet meg kell várni amíg valaki beteg lesz ,majd akkor talán lesz változás.

 • Flóra Szűcs

  Ezeket a repülő patkányokat irtani kéne, telef***ak mindent, undorító. 🙁

 • Helstáb Eszter Radó

  Nem csak a Nagy Ferenc téren vannak galambok és nem csak az önkormányzati lakások erkélye felett fészkelnek. Ott kik fogják megoldani a problémát? Nagy Ferenc térről ide fognak a Tildybe jönni a galambok? Ez így nem megoldás.

 • Juhászné Gyurka Ildikó

  A drágalátos mamik akik etetik őket….köszönjük meg nekik !