Vége a romparkolóknak?

Nem eléggé hívogató?

Az önkormányzat tervei között szerepel, hogy szabályozná a belvárosban található magánparkolók működtetését. Sok lakó panaszkodik ugyanis arra, hogy a foghíjtelkeken kialakított, poros-köves – s eredetileg más célra szolgáló – parkolók nagy zajt generálnak, rossz időben – például heves esőzések után – a telkekről kihordott sár ellepi a környező utcákat. A város keresi megoldást. 

hirdetés

Szép számmal találhatók magánparkolók a pécsi belvárosban, amelyek népszerűek az autósok körében, hiszen némelyikük vonzó áron kínál lehetőséget a kocsik biztonságos parkolására. Ez azonban nem mindenkinek teszik, több tucat panasz érkezett már az önkormányzathoz a “sufniparkolók” miatt.

Már az előző városvezetés idején felvetődött, hogy valamilyen módon szabályozni kellene ezen parkolók üzemeltetését. Magay Miklós, az önkormányzat városfejlesztési ügyekkel kapcsolatos illetékese lapunknak elmondta, hogy a város a magánparkolók kialakításának módját az építési szabályzatban kívánja rendezni.

– Az építési szabályzatot módosító rendeletet várhatóan a jövő év első negyedévében alakítják ki. Jelenleg folyik a rendelet előkészítése, szakmai egyeztetése. Az egyeztetési folyamat lezárását követően a rendelettervezet nyilvános lesz, azaz bárki megtekintheti majd. Ennek várható időpontja 2015 januárjának közepe – közölte a szakember.

Az egyik belvárosi magánparkoló üzemeltetője nem lelkesedik a szabályozás miatt, hiszen a várható változások miatt előreláthatóan többletköltségek merülnek fel a működtetést illetően.

– Még nem tudni, hogy egységes díjszabást kérnek-e, vagy azt, hogy betonozzuk le az egész placcot – mondta, aki szerint az sem kizárt, hogy egységes arculatot is kell majd viselniük.  Annak viszont örül, hogy – legalábbis jelen állás szerint – nem kell bezárnia a parkolóterületet.