Az egészségüggyel kapcsolatos elképzeléseikről tartottak fórumot a Momentumosok Pécsen. Az 1. számú választókörzetben jelölt Nemes Balázs bő háromnegyed órás késéssel érkezett meg a nevével fémjelzett fórumra. A párt programját így Cseh Katalin elnökségi tag és a 2. számú választókörzetben induló ex-fideszes és ex-jobbikos Körömi Attila ismertette. A Vasutas Művelődési Házban eközben az MSZP-Párbeszéd részéről Mellár Tamás jelölt és Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt tartott fórumot. 

hirdetés

Mindössze a főszereplőkön kívül öt fő volt kíváncsi csütörtök este a momentumosok fórumára a Nevelési Központban.

A jelöltek és a résztvevők is közösen kifogásolták a sürgősségi osztályon uralkodó állapotokat, a lassú ellátást mind a szakorvosi, mind a háziorvosi ellátásban.

Körömi Attila ugyanakkor elmondta, csakis pozitív tapasztalatokat szerzett a pécsi egészségügy terén akkor, mikor hosszú évekig kezelték hepatitisével.

Cseh Katalin és Körömi Attila

Cseh Katalin vázolta fel a párt javaslatcsomagját, amiben az áll: többek között külön minisztériumot hoznának létre az egészségügy számára, digitalizálnának rengeteg szektort az ágazaton belül, a szűrővizsgálatokhoz külön szabadnapot adnának.

A választásokon való induláshoz szükséges aláírásgyűjtéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, „szépen haladunk és látjuk az érdeklődést”.

Ennél azért jóval többen, közel 70-en voltak a Vasutas Művelődési Házban, az önkormányzat és a minisztérium által is támogatott ÉKestÉK keretében megtartott MSZP-Párbeszéd fórumon. A politikai eseményen Mellár Tamás jelölt és Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt beszélt arról, hogy le kell váltani a Fideszt. Ehhez pedig Pécsen Mellár Tamás is hozzájárulhat, akit immár 10 párt is támogat – bár a teljes névsort nem árulták el.

Az eseményen a politikusok és a megjelentek is hangoztatták, hogy egy jelöltre lenne szükség, és az LMP-nek is támogatnia kellene Mellárt, hogy legyőzhessék a Fideszt. A politikusok a pécsi önkormányzat és a minisztérium támogatásával létrejött eseményen teljesen szabadon beszélhettek arról, hogy diktatúra van, és valahogyan rá kellene venni az embereket arra, hogy elmenjenek szavazni. A kormány szokásos ekézésén túl arról viszont nem sokat beszéltek, hogy mit is csinálnának másképpen, mint a Fidesz. Karácsony még azért odaszúrt Vona Gábornak, hogy a Jobbik elnöke a Parlamentben zsidó vicceket mesélt, és majd április 9-én elmondja a véleményét a teljes ellenzékről.

hirdetés