Vérfagyasztó részletek a pécsi késelésről

Előzetes letartóztatásban várja sorsát az a 22 éves és három fiatalkorú pécsi férfi, akik a gyanú szerinr részt vettek a péntek éjjeli verekedésben és késelésben az Est Café előtt. A Pécsi Törvényszék most részletesen leírta közleményében, hogy mi is történhetett.

A nyomozás eddigi adatai szerint a négy gyanúsított és két társuk több szórakozóhelyen is megfordult péntek éjjel. Hajnali kettő körül az Est Caféhoz mentek, ahol a szórakozóhely előtti utcarészen vitatkozni kezdtek Sz. D. sértettel, akit leütöttek, majd a földre került sértettet körbevették és rugdosták.

Az egyik gyanúsított a földön fekvő embert a nála lévő késsel négy alkalommal hátba szúrta. A szúrások a sértett tüdejét érték, ezért akut, életveszélyes állapota miatt gyors orvosi beavatkozásra volt szükség élete megmentéséhez.

A sértett bántalmazását észlelte egy másik ember, aki a gyanúsítottakhoz lépett és rájuk szólt, ezért az alapos gyanú szerint a késelő őt is hasba szúrta, aki szintén életveszélyesen megsérült, s csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg életét.

Ezt követően a gyanúsítottak erőszakos magatartását észlelte egy harmadik sértett is, aki szintén rájuk szólt, ezért körbevették, ütni, rúgni kezdték többen is. Ő “megúszta” annyival, hogy az eszméletét vesztette.

A Pécsi Törvényszék szerint a sértettek bántalmazásában több gyanúsított is részt vett, és egymást biztosították. A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény kiemelt tárgyi súlya és törvényi fenyegetettsége miatt a gyanúsítottak szabadlábon hagyása esetén tartani lehet attól, hogy a hatóság elől elszöknének, elrejtőznének, valamint a bűnismétlés veszélyétől is tartani kell. A gyanúsítottak ellen ráadásul erőszakos bűncselekmények miatt jelenleg folyamatban van büntetőeljárás.