Veszélyben a beteg gyermekek nevettetői, segítsünk nekik!

Lapunk rengetegszer írt már a pécsi Nevetnikék Alapítványról, akik önkénteseik segítségével teszik szebbé a kórházban ápolt kisgyermekek mindennapjait. Játékkal, beszélgetéssel és persze rengeteg nevetéssel próbálják elfeledtetni a beteg porontyokkal, hol is vannak, oldják kissé az akár hónapokig tartó kezeléssel együtt járó feszültségét. Most sajnos rossz hírekkel kell szolgálnunk velük kapcsolatban, nagy bajba került ez a nemes feladatokat ellátó csoport: a járványhelyzet miatt az alapműködésükre tervezett pályázati pénzt befagyasztották, sőt, rendszeres támogatójuk sem tudja őket most kisegíteni. 

hirdetés

A Nevetnikék Alapítvány tagjai még a járványhelyzet alatt is – mikor a látogatási tilalom miatt nem találkozhattak személyesen kórházi kis barátaikkal – gondoltak a beteg gyermekekre, éppen a napokban mutattuk be a kedves dalt, melyet nekik írtak a „home officeból”.

Most azonban éppen a nevettetőknek van nagy szükségük a segítségünkre, ahogy azt a közösségi oldalukon megosztották. Aki szeretné segíteni a további működésüket, itt olvashatja el, mit kell tennie:

Kiemelt kép: Ruprech Judit