Veszélyesek a belvárosi oszlopok?

Csak a szerencsén múlt, hogy nem sérült meg senki, amikor kidőlt egy lámpaoszlop a Király utcában a Széchenyi gimnázium előtt. Szemtanúk szerint egy teherautó tolatott neki az oszlopnak, de a sofőr elmenekült.

A kidőlt oszlop alján jól látszik, hogy teljesen elkorrodáltak a rögzítőcsavarok, ezért nem lehet kizárni, hogy az összes ilyen lámpaoszlop veszélyes a városban. A több százkilós lámpaoszlop komoly sérülést okozhatott volna, ha egy járókelőre dől, ezért a Biokom Kft. megkezdi az összes ilyen kandeláber átvizsgálását.

lampa2
Így néz ki a lámpaoszlop alja

– Péntek délután egy órakor érkezett a bejelentés ügyeletünkre a Király utcai esetről. Ötven ilyen lámpaoszlop van a Biokom kezelésében, egyelőre nem tudjuk, hogy külső ok, vagy korrózió okozta a lámpa kidőlését – mondta lapunknak Rácz Henriett, a cég marketingvezetője.

Az oszlopot egy órán belül elszállították és megkezdték a helyreállítást – tette hozzá. Megtudtuk, hogy a helyszín környékén nincs térfigyelő kamera, ezért lehet, nem lesz meg az a sofőr, aki valószínűleg felelős az esetért. Az ilyen és ehhez hasonló lámpaoszlopokat a kilencvenes évek elején, 20-24 éve helyezték ki több közterület megújításosakor a Király utcába, a Szent István és az Ágoston térre.

Hirdetés