Vezetés közben nyomkodta mobilját egy pécsi buszsofőr, az utas pedig felvette

A könyökével próbálta irányítani a kormányt…

hirdetés
Uránia Mozi

Egy utas juttatta el az egyik pécsi helyi járaton készült felvételt az ATV-nek, melyen jól látszik, hogy a sofőr a kormányra könyökölve böngészget a telefonján haladás közben.

hirdetés
Uránia Mozi

A híradónak nyilatkozó közlekedési jogász, Nagy László szerint a telefon kézben tartása vezetés közben szabálysértés, itt viszont ennél komolyabb cselekmény történt: a sofőr az utasokat veszélyeztethette volna egy váratlan közlekedési szituációban.

Katona Ágnes pécsi gépjárművezetés-oktató elmondta, a sofőr magatartása azért veszélyes, mert a telefon nyomkodása közben nem a forgalmat vagy éppen az utat figyelte.

Több tíz méter megtehető így, hogy nincs semmi kontroll az autón.

Dobi István szakszervezeti vezető leszögezte, az ilyen sofőrök nem valók buszvezetőnek.

Az ATV kereste az üggyel kapcsolatban a Tüke Busz Zrt.-t is. A pécsi tömegközlekedési cég írásban azt közölte, csak most értesültek az esetről. Megkezdték a történtek kivizsgálását, de mivel a felvételen pontos információk nincsenek, így egyelőre nem tudják, melyik járaton és mikor készült a videó. Hozzátették, elítélnek minden ilyen magatartást és ismételten felhívták a sofőrök figyelmét a szabályok betartására.

A felvétel itt tekinthető meg.

Hirdetés