Vidámparkot építene a független jelölt

A pártok csak civakodnak, ő cselekedni fog

Haraszty Gábor Sándor független polgármesterjelölt mögött nem áll egyetlen párt sem, mégsem fél a választás eredményétől, mivel elmondása szerint a pécsiek bíznak egy szakmailag elkötelezett pártfüggetlen jelölt erejében.

hirdetés

Mint azt Haraszty keddi sajtótájékoztatóján elmondta, nem a pártok, hanem a pécsi polgárok jelöltjeként indul a választáson, akik elmondása szerint nagy létszámmal állnak mögötte. A minőségirányítási szakmérnök, humán szervező- és felnőtt oktatási szakértő végzettségekkel rendelkező Haraszty hangsúlyozta, hogy szakmai tudását a pécsiek érdekében fogja kamatoztatni.

A pártok csak civakodnak, ő cselekedni fog
A pártok csak civakodnak, ő cselekedni fog

– Pécs ébren van, és hajráznia sem kell – utalt Haraszty a konkurens pártok szlogenjeire, majd mindezt kiegészítette azzal, hogy szerinte Pécsnek élnie kell, és élhetővé kell válnia.

Haraszty elmondta, hogy a jelenlegi pécsi városvezetés fejlesztési intézkedései sem társadalmi, sem pedig gazdasági szinten nem működőképesek, a választáson induló pártok és jelöltjeik pedig nem tesznek a javulás érdekében semmit, mivel civakodásaik és versengésük saját önös érdekeiket szolgálják, nem pedig a városét. Haraszty – mint azt hozzátette – úgy érzi, hogy épp ezért függetlenként nagyobb mozgástere lesz a választáson, mivel ő mindezt háttérbe kívánja szorítani.

Haraszty ezután kitért választási programjának néhány sarkalatos pontjára. Kiemelte, hogy a városnak már megvan a kellő infrastrukturális háttere ahhoz, hogy az épített környezetbeli fejlesztéseket kivitelezhesse, azonban szerinte ennél fontosabb tényező a már meglévő értékeink, például a parkok és terek karbantartása, valamint a város zöldövezeteinek megóvása és azok bővítése. Haraszty ezzel kapcsolatban említette meg, hogy abban az esetben, ha megválasztják, a Kossuth teret füvesített, játszóteres parkká alakítaná, az uránvárosi Tesco mögötti Béke parkot pedig teljesen felújítaná.

Természetesen Haraszty is megemlítette a munkahelyteremtés problémáját, amelyre véleménye szerint az egyre értéktelenedő szakmunkásképzés megreformálása lenne a lehető legjobb megoldás.

A független jelölt ezután kitért arra is, hogy miként frissítené fel a pécsi szolgáltatószektort. Elmondta, hogy polgármestersége alatt erősítené a városi kulturális- és szórakoztató programok felhozatalát, hogy a híres pécsi „mediterrán hangulat” még több turistát vonzzon Pécsre. Ezzel kapcsolatban olyan új beruházásokba is belefogna, mint például egy világszínvonalú vidámpark, és egy új szórakoztató centrum megépítése.

Haraszty végezetül hozzátette, hogy míg a pártok mindig csak a jövőre koncentrálnak, nem pedig a mára, addig ő azt vallja, hogy „a mának élve kell építeni a jövőt”, tehát fenntarthatóvá kell tenni Pécset a következő generációk számára is.