Szaharai hőség hétvégén, majd jön a hideg

Az időjárás elkényeztetett minket az utóbbi napokban, tartósan harminc fokot mutattak a hőmérők higanyszálai. Az időjósok előrejelzései szerint a hétvégén tovább fokozódik a kánikula. Aki teheti, utazzon vízközelbe vagy húzódjon árnyékba. Aztán érkezik a nagy lehűlés, jövő hét kö­zepétől egyes meteorológiai előrejelzések szerint akár húsz fokkal is csökkenhet a hőmérséklet.

hirdetés

Bár kisebb, pár fokos eltérés látható a különböző portálok következő napokra vonatkozó időjárás-előrejelzési adatai között, az mindenhol egyértelmű, hogy tovább fokozódik a hőség, a hétvégén akár 35 fokot is érezhetünk.

Az Időkép statisztikái a hétvégén 34 fokos hőséget prognosztizálnak Pécsre, amelyet hétfőtől fokozatos enyhülés követ. A portál szerint a jövő hét közepére tíz fokot is zuhanhat a hőmérséklet, szerdára és csütörtökre 24 Celsius-fokot várnak.

időkép - előrejelzés

A Köpönyeg.hu óvatosabb a számokkal, szombatra és vasárnapra “csak” 30 fokot jósolnak, viszont szerdára már csak 22, csütörtökre 19(!) fokot ígérnek:

köpönyeg - előrejelzés

Az Esőtánc.hu tizenöt napos pécsi előrejelzése viszont nagy ingadozást mutat. E szerint a mostani hétvégén 32 fokig melegszik az idő, majd szerdára húsz-, míg csütörtökre 11(!!!) fokot jósolnak.

esőtánc - előrejelzésMindez tehát azt jelenti, hogy jelentős hőingadozásra kell felkészülnünk a jövő hét közepétől, ami alaposan próbára teheti az arra érzékenyek szervezetét.