Világhírű bandával hangol az EUROPA CANTAT a PEN-en

Kora délután is izgalmas programokkal találkozhatnak, akik ellátogatnak a hosszú hétvégén a Zsolnay Negyedbe. Az EUROPA CANTAT nemzetközi kórusfesztivál felvezető rendezvényei, és többek között a nagykövet Voisingers együttes a Pécsi Egyetemi Napokon is várják közönségüket.

hirdetés

ec_pen

A fesztiváliroda tájékoztatása szerint május 1-jén egy előadást és közös éneklést szerveznek Tóth Árpád karnagy közreműködésével, ahol mindenki belekóstolhat a kóruséneklés közösségépítő varázsába, egyben ízelítőt kap az idei EUROPA CANTAT legmegindítóbb esti énekléseiből.

Minden bizonnyal a PEN egyik legizgalmasabb produkciója lesz – a világ leghíresebb a capella fenegyerekei közreműködésével – a berlini SLIXS május 1-i koncertje.  Ahogy a szervezőktől megtudtuk, az együttes a világ jazzfesztiváljainak állandó fellépője, akinek merészsége és innovatív szemlélete az új műfajok kipróbálásában testesült meg, és jelentett eddig is teltházas koncerteket. A közismert csatornán elérhető videójuk, ami ízelítő az igazi SLIXS-élményből:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=2b3iY7hNTx4″ width=”650″ height=”420″]

A pécsi közönség számára minden bizonnyal unikális élményt nyújt az együttes produkciója, hiszen a csapat 2008-ban és 2013-ban is megkapta az év legjobb a capella jazz daláért járó CARA díjat.  Izgalmas fejezet volt a társaság életében, amikor 2013-ban együtt énekelt Bobby McFerrinnel, majd ezt egy közös európai turnéval koronáztak meg 2014-ben. A szervezők ígérik, hogy a SLIXS produkciója hamisítatlan koncert- és közösségi élmény lesz, mert produkciójukban remekül ötvözik a pop, a funk, a gospel, az R&B, a soul és a boogie stílusokat, megkeverve egy kis Shakespeare-i szonettel. A beharangozó alapján művészetük garancia a tökéletes vokális zenei élvezetre. Másnap, május 2-án pedig az EUROPA CANTAT hivatalos nagykövet kórusa, a mindig friss és vidám Voisingers ad koncertet!

Az EUROPA CANTAT előszobájaként május 1-jén 14 és 15 órakor 2-án 14 órakor ingyenes koncertek a Zsolnay Negyedben, esténként a Pirogránit udvaron a CANTAT standnál közös játék, szüntelen jókedv és nyeremények lesznek terítéken.