Villany: így vernek át

Az ország több városában, például Győrben is feltűntek azok a csalók, akik az Eon munkatársának adják ki magukat, majd megpróbálják szolgáltató-váltásra rábeszélni az embereket. Ez lehet Pécsett is – legalábbis ettől tart a cég.

hirdetés

Az Eon hivatalos azonosító igazolványára hajazó kártya felmutatásával próbáltak csalni több nagyvárosban, köztük Győrben is az elmúlt hetekben – hívta fel a figyelmet az energiaszolgáltató. A cég szerint Pécsett is jó lesz vigyázni az áldolgozókkal, ugyanis a lakásokba is bekéretőznek.

Tóth Fekete Róbert, az Eon önkormányzati szegmensreferese szerint konkurens cégek képviselői azok, akik megpróbálják megtéveszteni az embereket.

Így néz ki egy igazi Eon-igazolvány!

– Az Eon képviselőinek adják ki magukat és elsősorban idősebb embereket keresnek fel azzal az indokkal, hogy az áramszámla csökkentésével kapcsolatos tanácsokat tudnak adni. Előbb telefonon adják ki magukat a vállalat munkatársainak, majd időpont egyeztetése után a lakásnál is kopogtatnak – figyelmeztet Tóth Fekete. A lakásban pedig már elő is állnak a farbával, miszerint szolgáltatóváltás miatt érkeztek.

Az Eon közölte: munkatársaik csak a mérőórákkal kapcsolatos munkák (leolvasás, csere, ellenőrzés, felülvizsgálat) és a kintlévőségekkel kapcsolatos személyes tanácsadás miatt keresik fel otthonukban az embereket. Magukat pedig igazolvánnyal és hivatalos meghatalmazással is tudják azonosítani.

– Az igazolványon bal oldalon felül Eon-logó látható, van az igazolványnak száma, rajta van az érvényességi idő és egy fénykép is – magyarázza Tóth Fekete. Mint figyelmeztet: cégük nem bízott meg senkit szerződéskötéssel, vagy új energiavásárlási ajánlat tételével.

[frame]

Pécsen egyelőre csak lopnak

– A fenti eset Pécsen és környékén egyelőre nem fordult még elő tudomásunk szerint, de más, az Eon nevével való visszaélés időről időre megesik – mondta lapunknak Varga Ivett, a vállalat sajtósa. Gyakran mérőóra-leolvasónak adják ki magukat trükkös tolvajok, vagy azzal az indokkal keresik meg a lakókat, hogy pénzt hoztak, de húszezresük van csak. – Amíg az idős ember elmegy a visszajáróért, lopnak, vagy kifigyelik a rejtekhelyét. Míg az egyik eltereli az áldozat figyelmét, addig a másik meglopja – mesélt egy átlagos történetet Varga Ivett, aki hozzátette: az Eon nem kér, és nem ad pénzt a lakásoknál, kifejezetten bankon, postán keresztül mozgatja csak a pénzt.

[/frame]