Virágok hirdetik az egyetemi jubileumot

Óriási virágágyás hirdeti a 48-as téren az egyetemi jubileumot: a begóniák által formázott 650 mintájú virágágyást pénteken avatták fel.

A 48-as tér eddig is üde, pihenésre csábító zöldfelület volt a forgalmas 6-os út ellenpontjaként, most azonban egy különlegesség is díszíti a parkot: egy hatalmas, 650-es számot formázó, begóniákból álló virágágyás, amely a pécsi egyetem alapításának idei évfordulójára emlékeztet.

Automata öntözőrendszer locsolja a téren a növényeket

Az avatóünnepségen Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora hangsúlyozta, a jubileumi év kapcsán az volt a szándékuk, hogy a pécsiek közül minél többen átélhessék, megismerhessék a 650 év fontosságát. Aki a 48-as téren átsétál, rögtön észreveheti a hatalmas számot. A rektor ezért köszönetet mondott a városnak és a Biokomnak, ahonnan az ötlet származott.

Páva Zsolt és Bódis József avatta fel a park új díszét

Páva Zsolt polgármester arra hívta fel a figyelmet, a tér túlsó oldalán 111-et mutat a számláló, ennyi nap van még hátra az egyetemalapítási jubileumig, a virágokból készült 650-essel együtt a két szám kellően hangsúlyozza, mennyire fontos az egyetemalapítás Pécsnek.

hirdetés

Hirdetés