Virágvásárt tartanak Pécsen

Páva Zsolt polgármester kezdeményezésére virágvásárt rendeznek november 20-án, pénteken 9.00 és 12.30 óra között a Kossuth téren. A Biokom Nkft. és Nagy Ervin főkertész közös együttműködése keretében kedvező árakon szerezhetünk be szezonnövényeket és virághagymákat.

hirdetés

Páva Zsolt szeretné, hogy a virágvásár során a látványos, nem feltétlenül hétköznapi növények kiültetésével szebbé varázsoljuk kertünket, portánkat, városunkat.

Nagy Ervin, Pécs főkertész irányításával a vásáron a piaci áraknál alacsonyabban kínálják az ősz folyamán elültetendő növényeket.

– Az, hogy virágosabb legyen Pécs, nem csak a közterületeink növényesítésével valósítható meg, hanem azzal is, hogy a pécsiek saját házuk körül virágokat ültetnek. Természetesen nem csak a kerítésen belüli kerteket lehet így vonzóbbá varázsolni, hanem a házak előtti, kapun kívüli részeket is, mivel ez is hozzájárul ahhoz, hogy látványosabb legyen az utcakép – mondja a főkertész.

A vásáron néhány szezonnövény – mint az árvácska, krizantém – mellett olyan növényeket is megvehetnek az érdeklődők, amelyek a városi fűszernövény-ültetési programhoz, vagy Pécs mediterrán hangulatának erősítéséhez kapcsolódnak.

Miután számos olyan növényfajtát is meg lehet majd vásárolni, amelyek nem őshonosak, ezért a virágvásár felhívja a figyelmet a kertkultúra fejlesztésének fontosságára, valamint arra, hogy a zöldfelületeinket is adaptálni szükséges a változó klímához.

A vásáron vehetünk örökzöld liliomfát, karmazsin tölgyet, terpentin pisztáciát, s olyan növényeket is, amelyek a szárazabbá váló időjárás miatt egyre aktuálisabbak, mint például a levendula, a kékszakáll és a terülő boróka.

A növényeket a szokásosnál kedvezőbb áron vásárolhatják meg az itt érdeklődők, és igény esetén a növény ápolására, gondozására vonatkozó hasznos tanácsokkal is ellátják az érdeklődőket.

Pécs várja azokat a virágszerető és kertbarát polgárokat, akik hajlandó tenni is ezért, hogy szebb, virágosabb és zöldebb városban élhessünk.